Українська правда

Мохамеда бін Хаммама ФІФА довічно дискваліфікувала

Сергей Шемшученко — 25 липня 2011, 11:17

Катарець Мохамед бін Хаммам, який до червня 2011 року очолював Азіатську конфедерацію футболу, довічно усунений від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

Рішення про відсторонення бін Хаммама прийняв комітет ФІФА з етики, який встановив у ході дводенних слухань, що катарець порушив відразу сім пунктів етичного кодексу організації, повідомляють РІА Новини.

Зокрема, ФІФА визнала його винним у спробі забезпечити голоси на користь власної кандидатури на виборах голови організації шляхом підкупу.

Вважається, що бін Хаммам та інший високопоставлений чиновник ФІФА, Джек Уорнер, пропонували членам Карибського футбольного союзу 40 тисяч доларів за їхні голоси на користь кандидатури катарця на виборах президента ФІФА, що відбулися 1 червня.

Бін Хаммам був єдиним суперником чинного президента Зеппа Блаттера, проте через звинувачення він зняв свою кандидатуру і вибори пройшли на безальтернативній основі.

Зазначимо, що Уорнер і бін Хаммам були тимчасово усунені від роботи в футболі на засіданні комітету з етики 29 травня.

Мохамед бін Хаммам вже заявив, що домагатиметься скасування дискваліфікації. Він вважає, що справу про підкуп побудовано на брехні "високопоставлених чиновників ФІФА".

Додамо, що катарець займав пост глави Азіатської конфедерації футболу з 2002 року.