Українська правда

Сьомін: Як і раніше, основою "Рубіна" є гра в обороні

Сергей Шемшученко — 25 липня 2011, 21:17

Шанси київського "Динамо" та казанського "Рубіна" перед першою грою кваліфікації Ліги Чемпіонів є однаковими, і кожна з команд, спираючись на свою манеру гри, може досягти успіху.

Про це напередодні поєдинку заявив на прес-конференції тренер української команди Юрій Сьомін.

- Підготовка до майбутнього матчу йшла через ігри чемпіонату України. Безпосередньо до поєдинку з "Рубіном" ми почали готуватися після того, як дізналися результати жеребкування. Вивчали суперника, але більше уваги приділяли, звичайно, своїй грі. Все у нас живі-здорові, всі хочуть грати і готові вийти завтра на поле. Потрібно тільки вибрати склад.

- Чи дивилися ви не настільки давні матчі між "Динамо" і "Рубіном" в груповому турнірі Ліги чемпіонів?

- Так.

- Що, на ваш погляд, змінилося в грі обох команд з тих пір?

- Оскільки з тих пір пройшло досить багато часу, зміни в командах, напевно, можна назвати значними. Про "Динамо" ви краще за мене скажете, а що стосується "Рубіна", то за минулий час ця команда, звичайно, теж змінилася. Казанці стали більше грати в пас, більше контролювати м'яч. Але як і раніше основу "Рубіна" складає гра в обороні. У цьому плані казанська команда, звичайно, супер-надійна.

- Чому ви не включили Корреа в заявку "Динамо" на кваліфікаційні раунди Ліги Чемпіонів?

- По-перше, він із запізненням приєднався до нашої команди. По-друге, заявка сьогодні - одна, а завтра - інша. При необхідності ми зможемо доповнити її іншими нашими виконавцями.

- На які особливості в грі "Рубіна" ви звертали особливу увагу напередодні майбутнього протистояння з цією командою?

- Про головну таку особливість я вже сказав - це надійні оборонні дії. Крім того, команда добре і досить швидко контратакує. Загалом, у "Рубіна" багато дуже хороших якостей, які ми повинні врахувати. Але в першу чергу ми повинні думати про свою гру, думати про те, щоб показати свою кращу гру.

- Чи готові Гусєв і Мілевський вийти на поле в матчі з "Рубіном" з перших хвилин?

- Так. Я вже говорив, що до гри готові всі.

- Як ви оцінюєте шанси "Динамо" у протистоянні з "Рубіном"?

- Що ми зараз будемо говорити про шанси? До завтрашнього дня вони у "Динамо" і "Рубіна" буде однаковими - 50 на 50. Зустрічаються дві хороші команди, які, на мій погляд, є найсильнішими на даному етапі Ліги чемпіонів. Якщо говорити про жеребкування нашої групи команд.

- Ви далеко не перший раз буде протистояти команді Курбана Бердиєва і якщо брати статистику, то у вас з цих протистояннях величезна перевага. Можна зробити висновок, що це зручний для вас візаві?

- Та ні ... Я б не сказав. Чесно кажучи, з подібною статистикою я не знайомий.

- Ви провели проти команди Бердиєва 11 матчів і програли лише двічі.

- Дай Бог, щоб завтра ця позитивна статистика покращилася.

- З вашої точки зору, чи встиг Ідейе знайти взаєморозуміння зі своїми новими партнерами на полі?

- Справа в тому, що футбол - гра інтернаціональна. А її принципи однакові для всіх. Незалежно від чемпіонату, в якому ти виступаєш. Так, є певні нюанси. Але у нас в команді є дуже багато гравців, які допомагають Ідей освоїтися як в побуті, так і на футбольному полі. Я можу з упевненістю сказати: у нашій команді Браун відчуває себе дуже затишно і комфортно. Ми допомагаємо йому всіма можливими засобами.

- Не секрет, що ви хотіли придбати цього літа таранного форварда. У підсумку, був придбаний Ідей. Як ви вважаєте, він дозволить реалізувати ваші задуми?

- Ми купуємо футболіста, а не борця. Нам потрібен спритний гравець, який здатний прийняти м'яч. А для того, щоб боротися, потрібно брати когось із самбо. Ми борця самбо брати не хотіли, - цитує тренера dynamo.kiev.ua.