Українська правда

Сьомін: Луческу має знати, що є вислів "Двоє б'ються, а третій не лізь"

Сергей Шемшученко — 25 липня 2011, 21:10

Мірчі Луческу варто було б займатися справами своєї команди та не втручатися в обговорення суддівства поєдинку "Динамо" та "Оболоні".

Таку думку висловив тренер київської команди Юрій Сьомін, повідомляє dynamo.kiev.ua.

"Взагалі кажучи, раніше я ніколи на таке не реагував. Але цього разу вже, напевно, зреагує. Цю ситуацію я бачу в такий спосіб. Є тільки дві команди, які мають відношення до окремо взятого матчу. В даному випадку, це "Динамо" і "Оболонь". Є ще третя сторона - це судді". - почав він.

"Можу сказати, що після закінчення зустрічі з "пивоварами" ми півтори години розбирали епізоди, в яких забивалися м'ячі. І в підсумку прийшли до висновку, що ось ця дівчинка, яка працювала на лінії, заслуговує ідеальної оцінки. Судила вона блискуче! І судила вона за правилами УЄФА: коли має місце ситуація 50 на 50, рішення приймається на користь атакуючої команди. Ось вона і приймала такі рішення", - переконаний Сьомін.

"А що стосується Луческу ... Є такий вислів "Двоє б'ються, а третій не лізь!". Це правило завжди існувало в хороших компаніях. Нехай Луческу краще розповість про наш матч із "Шахтарем" у фіналі Кубка України, в якому був зупинений вихід Шевченка один на один з П'ятовим", - запропонував росіянин.

На його думку, Луческу варто було б говорити, наприклад, про матч "Шахтаря" з "Карпатами" і не чипати "динамівців", які самі розберуться.

"Я з великою повагою ставлюся до Мірчі Луческу, але цей його крок - супернекоректний. Є людина, яка відповідає за суддівський комітет - П'єрлуїджі Коліна. Це відповідальний фахівець, і він в усьому розбереться. Судді ж у матчі "Динамо" - "Оболонь" отримали ідеальну оцінку. Все справедливо", - резюмував він.

Голи, забиті у поєдинку столичних команд та звіт про гру можна переглянути за цим посиланням.