Українська правда

Чохонелідзе: "Матчі повинні починатися у зручний для вболівальників час"

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2011, 09:45

Матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи повинні починатися у зручний для уболівальників час.

Таку думку висловив генеральний директор київського "Динамо" Резо Чохонелідзе, коментуючи рішення Верховної Ради України відмовитися від переходу на зимовий час.

Відзначимо, що тепер єврокубкові поєдинки Ліги чемпіонів та Ліги Європи, заплановані на другу половину осені і зиму, будуть починатися на годину пізніше, оскільки Європа, як це було завжди раніше, перейде на зимовий час, перевівши стрілки годинника на одну годину назад. Іншими словами, починаючи з кінця жовтня, матчі Ліги чемпіонів будуть починатися о 22:45 за київським часом, а поєдинки Ліги Європи - о 21:05 і 23:05.

"Якщо ви відправляєтеся на прем'єру в оперу, вам навряд чи захочеться повертатися після неї додому на ніч дивлячись. Те ж стосується і футболу: ігри повинні починатися у зручний для вболівальників час, щоб після фінального свистка вони мали можливість поїхати додому на громадському транспорті", - сказав він.

"Цілком припускаю, що на жовтневій зустрічі представників провідних клубів Старого Світу, де ми з ініціативи УЄФА знову обговоримо актуальні питання, які пов'язані з єврокубковими турнірами, рішення Верховної Ради стане предметом обговорення. При цьому не треба вигадувати велосипед: ​​у Росії матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи давно граються в більш ранній час, ніж в інших країнах - виходячи з клімату та часового пояса", - цитує Чохонолідзе sport-express.ua.