Українська правда

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Волинь" 2:1. "Фірмова" перемога киян

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2011, 00:39

Інколи здається, що про наших грандів цього сезону з туру в тур можна писати одне й те саме. "Металіст" та "Шахтар" виграють на класі, доклавши стільки зусиль, скільки треба, "Дніпро" грає з перепадами навіть протягом матчу від туру до туру, "Динамо"... "Динамо" робить все, щоб ускладнити собі життя, але якось та перемагає (важливе зауваження - це не стосується єврокубків)

Матч киян 13 туру нічого не змінив в такому уявленні про них. Команда дуже легко забила гол, другий, так саме невимушено пропустила, а далі з нервами відстояла (інколи в буквальному сенсі) перевагу. Можна втішати себе, що дуже якісний матч видав Неділько, але ж інколи "динамівці" робили все, щоб просто влучити у нього.

Так було відкрито рахунок - хороша комбінація, на яку лучани дивилися ледве не роззявивши рота - кілька швидких пасів і удар Шевченка. Неділько не надто вдало склався, і від його рук м’яч влетів у сітку. Згодом Віталій невпевнено відбив удар Алієва зі штрафного, ледве не закинувши собі м’яч у ворота, а після цього почав виправлятися.

У другому голі його провину знайти важко, а от до захисників є питання. Ідейе ніхто не заважав пробігти та прострілити на Мілевського. Розстріл порожніх ворот для Артема проблемою не став. Здалося, що нас чекає повторення одного з традиційних розгромів "Волині" у Києві, але Шумахер одразу забив гол, без перешкод замкнувши подачу Лопеса.

Нападник лучан міг би стати героєм гри, але, маючи дві можливості втекти на ворота з Шовковським у кінцівці кожного з таймів, просто не міг наздогнати м’яч. Тут сказалася любов Кварцяного до гренадерів в команді - окрім Майкона там майже нема швидкісних форвардів, а бразилець цього разу пропускав гру через дискваліфікацію. Втім, і без нього "Волинь" тримала "Динамо" в напрузі. То Гобер претендуватиме на пенальті, влучивши у руку супернику, то Стевановіч хитро закрутить м’яч зі штрафного.

Наприкінці ж гри Попов почав обігрувати суперника біля власного штрафного майданчика, втратив м’яч та ледве не привіз атаку двох лучан на Шовковського, добре партнери підстрахували. Взагалі гра македонця вкотре не витримує критики. Тримати в основі вкрай посереднього і в захисті, і в атаці гравця лише за вміння кидати аути - величезна розкіш. А враження про таку причину постійних виходів Горана час від часу виникає.

Втім, якби кияни реалізували все, що створили, то могли б спокійно пропускати мінімум в цьому випадку, і все одно б перемогли. Мінімум по два удари з "забійних" позицій протягом матчу виконували Ярмоленко, Гусєв, Мілевський, Шевченко. Ідейе більше проявляв себе як асистент, але також грав пристойно. Приходиться дорікати на розслабленість та невміння використовувати перевагу в класі над суперником. З "Волинню" прокотило, але далі буде "Бешикташ". А там може вкотре спрацювати зауваження, про яке говорилося на самому початку...