Українська правда

Колишній гендиректор "Ювентуса" отримав п'ять років в'язниці за договірні матчі

Сергей Шемшученко — 9 листопада 2011, 13:03

Колишній генеральний директор туринського "Ювентуса" Лучано Моджи засуджений до п'яти років і чотирьох місяців в'язниці за організацію договірних матчів у чемпіонаті Італії.

Про це повідомляє Reuters.

Моджи вже не в перший раз отримує тюремний термін у справах, пов'язаних з футбольними махінаціями.

Тюремні терміни також отримали власники "Фіорентини" брати Андреа і Дієго Делла Валле, а також президент римського "Лаціо" Клаудіо Лотіто. Вони засуджені до 15 місяців в'язниці і оштрафовані на 25 тисяч євро кожен.

Як відзначає AFP, Делла Валле і Лотіто мають намір подати апеляції, що дозволить їм залишитися на своїх посадах. Моджи також буде апелювати.

Паоло Бергамо, який відповідав в Італії за вибір футбольних суддів, засуджений до трьох років і восьми місяців в'язниці, а його колега П'єрлуїджі Паіретто - до одного року і 11 місяців ув'язнення.

У 2009 році Моджи був засуджений до 18 місяців тюремного ув'язнення за причетність до незаконної діяльності міжнародної агентської контори. Проте Моджи не сидів у в'язниці, оскільки він подав апеляцію, а її розгляд затягнувся.

Через договірні матчі, до організації яких був причетний Моджи, "Ювентус" був позбавлений чемпіонських титулів 2005 і 2006 року і відправлений у Серію B. Ще з чотирьох клубів - "Мілана", "Фіорентини", "Лаціо" і "Реджини" - за участь в договірних матчах були зняті очки, пише lenta.ru.