Українська правда

Саленко: У нас зараз ніхто з гравців не росте

Сергей Шемшученко — 19 січня 2012, 11:46

В Україні футболісти не прогресують, при цому рівень зарплат місцевих футболістів дещо завишений відносно їх здібностей.

Таку думку висловив "Сегодня" Олег Саленко, котрий оцінив ситуацію з оплатою праці футболістів в Україні.

"Головне, як укласти контракт і коли він розривається. Якщо зараз потрапляєш на розрив контракту і при цьому показуєш гру, то тут вже ти - король", - сказав він.

"Раніше ж такого не було взагалі, щоб ти міг бути вільним гравцем. А зараз - вільний. Якщо преш і в тебе через півроку закінчується угода - можна говорити про будь-які суми", - вважає він.

На думку Саленка, суми у два мільйони доларів, які нібито платять Мілевському та Ярмоленку ще далеко не межа.

"Якби Мілевський грав і був би лідером команди, то при продовженні контракту можна було б спокійно і п'ять лупити. Клубу осилити це легше, ніж купувати нового гравця, і платити йому чималу зарплату", - каже Саленко.

"Принаймні, така практика - в Європі. Але це - якщо ти провідний гравець. Проблема в тому, що у нас ніхто зараз з гравців не росте. І вони не можуть наполягати на збільшенні зарплати", - зазначив він.

"Їм, навпаки, її можуть опускати. Що стосується зарплат легіонерів у нашому чемпіонаті, то вони, звичайно ж, завищені. Гравцям, які за європейськими мірками - ще ніхто, такі контракти дають!", - дивується екс-форвард "Динамо".

За його словами, у Європі у таких же футболістів - зарплати в три рази менше, тому до нас зараз ніхто із солідних гравців і не їде, максимум - середній клас.