Українська правда

Єврокомісія і УЄФА контролюватимуть фінансову конкуренцію футбольних клубів

Сергей Шемшученко — 21 березня 2012, 18:57

Єврокомісія і УЄФА домовилися про взаємодію у сфері контролю за дотриманням професійними футбольними клубами законодавства ЄС у частині фінансової конкуренції та отримання державної допомоги.

Про це йдеться у спільній заяві віце-президента Єврокомісії з питань конкуренції Хоакіна Альмунії та президента Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішеля Платіні.

"Домовленості створюють підгрунтя для подальшої співпраці між Єврокомісією та УЄФА з метою забезпечення справедливої конкуренції між футбольними клубами", - зазначається у повідомленні.

Йдеться про дотримання професійними футбольними клубами внутрішніх правил УЄФА щодо чесної фінансової конкуренції та законодавства ЄС, що врегульовує фінансову конкуренцію, зокрема у частині отримання комерційними структурами допомоги з державних бюджетів країн-членів.

Як зауважують у Єврокомісії, професійні футбольні клуби здійснюють різноманітну комерційну діяльність, а тому повинні мати рівні конкурентні можливості на ринку.

"Державна фінансова допомога таким клубам може порушувати умови чесної конкуренції та мати негативний вплив на торговельно-економічні відносини між країнами-членами. Така допомога загалом є неприйнятною у межах внутрішнього ринку ЄС та може надаватися лише за певних обмежених обставин за дозволом Єврокомісії", - наголошують у керівній європейській інституції, пише ukrinform.ua.