Українська правда

Палкін: Дискваліфікація Алієва - справа честі КДК ФФУ

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2012, 18:58

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ, що засідав 13 квітня цього року, здивував своїми рішеннями, зокрема, відсутністю покарання для Олександра Алієва, який потримався за горлянку тренеру суперників.

Про це йдеться у розміщеній прес-службою "гірників" заяві генерального директора ФК "Шахтар" Сергія Палкіна.

"Якщо Контрольно-дисциплінарний комітет не прийме жорстких заходів стосовно потворного епізоду за участю Олександра Алієва, то ФФУ можна буде сміливо називати філією київського клубу. Іншим такий вчинок пояснити неможливо", - вважає він.

"Справжнісіньке хуліганство гравця "Динамо", яке в будь-якому чемпіонаті каралося б червоною карткою і тривалою дискваліфікацією, у нас пройшло як щось само собою зрозуміле. Алієв отримав всього лише жовту картку, а в ФФУ посилено роблять вигляд, що інцидент вичерпано", - дивується він.

Раніше, за словами Палкіна, "Шахтар" не планува подавати в КДК клопотання з приводу дискваліфікації Алієва, тому що залишалася невелика, але все ж надія на те, що КДК і без допомоги з боку прийме справедливе рішення.

"Вся країна була свідком того, як футболіст ФК "Динамо" (Київ) Олександр Алієв проявив явну агресію по відношенню до тренерського штабу "Шахтаря". Він перейшов усі дозволені межі, агресивними діями вербального та фізичного характеру надав прямий вплив на асистента головного тренера ФК "Шахтар". І що в результаті? КДК ігнорує цей епізод. Зрозуміло, тепер ми не маємо права мовчати. Зрештою, ми зобов'язані захистити свого тренера", - наголосив він.

"Клуб подаватиме офіційні документи в КДК ФФУ? Саме так. Мовчання КДК занадто контрастує зі статтями, прописаними в дисциплінарних правилах Федерації футболу України. Згідно з ними поведінка футболіста Алієва заслуговує окремого розгляду і подальшого застосування санкцій за статтями "Агресивна поведінка" та / або "Образа", - заявив він.

"У цих же документах чітко прописуються терміни дискваліфікації, яким повинен піддаватися футболіст, який допустив подібні порушення. "Шахтар" змушений звернутися з офіційним клопотанням стосовно розгляду питання про дискваліфікацію Олександра Алієва", - повідомив він.

На думку гендиректора донецького клубу, якщо КДК ФФУ не візьме дієвих заходів до цього гравця, це стане відкритим викликом всієї футбольної громадськості України та самим принципам fair play.

"А вже той факт, що ФФУ є філією київського "Динамо", буде просто незаперечний. Я вважаю, що дискваліфікація Алієва в цій ситуації - справа честі КДК", - резюмував Палкін.