Українська правда

У ФФУ не хочуть, щоб Блохін суміщав посади і шукають нового тренера

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2012, 16:20

Рішення керівництва "Динамо" про запрошення Олега Блохіна на посаду тренера стало несподіванкою для ФФУ.

Про обставини переходу тренера збірної розповів каналу "Футбол" перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов.

"Ми були в кабінеті у президента Федерації, якраз готували Виконком черговий. Зайшов Олег Володимирович і інформував нас про те, що у нього відбулася розмова з президентом ФК "Динамо" Київ, який йому передзвонив в 12 годин ночі і запропонував очолити клуб", - згадує він.

"Можу сказати, що стан у нас, звичайно, був близький до шокового. Ще кілька днів тому ми обговорювали з Олегом Володимировичем оргпитання по двом черговим матчам. Всі його прохання і побажання були прийняті. Помічникам його продовжили контракти на покращених умовах", - повідомив Попов.

За його словами, рішення Олега Володимировича було для ФФУ снігом на голову.

"У нього був вибір - національна збірна або клуб. Він вибрав клуб. Треба поважати його вибір, хоча тепер у нас виникає безліч проблем, які необхідно терміново вирішувати", - визнав він.

"Виходячи з того, як був налаштований Олег Володимирович, то марно було говорити, щоб він залишився. А що стосується поєднання, то це неприйнятний варіант і для клубу, і для збірної. У всякому разі, для збірної вже точно", - переконаний Попов.

"Тепер будемо шукати. Ми поставлені в рамки, достатньо жорсткі, виникає багато додаткових проблем. Вибір зроблено, тепер будемо рухатися далі", - резюмував функціонер.