Українська правда

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Чорноморець" 1:2. Коли "щасливий" стадіон стає "нефартовим"

Сергей Шемшученко — 9 березня 2013, 20:36

Львівські "Карпати" у достатньо бадьорому стилі перемогли в першій грі весняної частини "Таврію" і підходили до звітної зустрічі в хорошому гуморі. Адже перемога вдома над "Чорноморцем" дозволила б розраховувати на боротьбу за місце в Лізі Європи не лише за допомогою успіхів у Кубку України.

От тільки справа в тому, що одна справа бити фактично на класі "Таврію", котра ледве пережила зиму з усіма фокусами клубних керівників, і зовсім інша - ситий "Чорноморець", в котрого є достатньо вибудована Романом Григорчуком гра. Тому "Чорноморець" і зміг скористатися занадто великою кількістю емоцій, котрі дозволили собі футболісти "левів".

Втім, слід визнати, що якби перемогли господарі це б не стало нелогічним підсумком гри, адже гра йшла у режимі "атака на атаку", оскільки "Карпати" вперто лезли вперед, дозволяючи супернику здійснювати свої контрвипади ледве не частіше, ніж руйнувати чужі. При цьому було видно, що починав "Чорноморець" гру у розрахунку на швидкий гол, і якби Матос потрапив не у поперечину на 3-й хвилині, то сценарій перемоги міг би бути ще простішим для одеситів.

Але Лео не забив, і через деякий час гості спокійно собі "сіли" у вичікувальну позицію. Дві нагоди мав Гладкий, однак воротар команди, що йде в "зоні Ліги Європи" має відбивати такі удари, що Безотосний і зробив. "Карпати" продовжували бігти вперед, однак наступний шанс мав гравець "Чорноморця" - Бакай бив у самісінький кут воріт, однак Богатінов здійснив дійсно класний сейв.

Епізод натякнув "Карпатам", що так і догратися можна і кінцівка першого тайму була дійсно вдалою для команди. Кульмінацією став епізод, коли тричі футболісти могли забити після подачі штрафного, однак воротар та захисники гостей подекуди за межами правил - читай, із допомогою ліктя - не дали м'ячу залетіти у ворота.

Що не вдалося до перерви було зроблено одразу після. Рейд Кенії закінчився асистом під удар Худоб'яку, котрий приклався від душі. Тут команді і розвинути успіх, але супернику допомогли ... фани "Карпат". Димова завіса, котра затягнула поле після кинутих файєрів, дала "Чорноморцю" перевести подих, адже суперник в прямому сенсі бачив як атакувати. Одесити вже за 10 хвилин зрівняли рахунок - пройшов хороший пас Політила на Бурдужана, і Лучан спокійно розібрався з воротарем.

А ще за 10 хвилин емоційних атак "Карпат", що не несли загрози (непоганим вийшов лише дальній удар Даушвілі) "Чорноморець" забив вдруге. Помилка Мілошевіча, котрий хотів не дати забити Бурдужану, а замість цього віддав ідеальну передачу на Джедже. Непомітний до цього нападник свій шанс реалізував. Подвійна заміна Костова дала тимчасовий ефект - темп піднявся, але єдині два шанси зрівняти рахунок було створено після кутових. Марселіньо влучив у стійку, а Пластун трохи промазав повз дальній кут.

Отак, маючи весь матч перевагу та просидівши на чужій половині поля, "Карпати" примудрилися програти матч, у якому вели в рахунку. Чи може бути більш нефартовий матч? Чи не час повертатися на "Львів Арену"? Може, на новому стадіоні любов фанів до власної команди не заважитиме їй бачити, що коїться на полі.