Українська правда

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Металіст" 1:2. Гонка за друге місце

Сергей Шемшученко — 9 березня 2013, 20:16

Харківський "Металіст" не дав шансів київському "Динамо" наблизитися до себе в гонці за друге місце, як і "Дніпру" піти у відрив. У матчі 20 туру в Києві на стадіоні "Динамо" команда Мирона Маркевича здолала столичний "Арсенал" з рахунком 2:1.

Усі голи цього матчу були забиті в перші 12 хвилиy зустрічі. У подальшому одна з команд невиразно намагалася зрівняти рахунок, а інша його зберегти. Якісного футболу у кінцівці першого та другому таймі не вийшло. Було багато фолів, навісів, прострілів, і майже без ударів по воротах.

Відкрив рахунок вже на 2 хвилині гри Соса, який розрізав захист "Арсенала" і пробив низом у дальній кут воріт Реви. Однак вже через 5 хвилин красивий удар Мартинюка з метрів 20 змусив капіталювати Шуста, який змінив у воротах Горіянова. На цьому гольова феєрія команд не скінчилася.

На 12 хвилині Жажа вистрілив з метрів 23-х, Рева піймав гаву, і отримав другий гол у ворота. Подальші спроби "Арсенала" відігратися успіху не мали. "Металіст" контролював хід матчу, хоча і футбол від гостей був не менш млявим. Єдині хто розігрівав гру - це близько тисячі уболівальників з Харкова. У всьому іншому можна було б заснути прямо на стадіоні "Динамо".

У результаті "Металіст" здобув важливі три очки в гонці за місце Ліги чемпіонів, а "Арсенал" з такою грою може опуститися до боротьби за зону виживання.