Українська правда

В Австрії обшукали готель, у якому мешкає "Дніпро". У Стеценка забрали всю готівку

Сергей Шемшученко — 4 липня 2013, 10:58

У середу, 3-го липня, у готель, де на час тренувального збору в Австрії зупинилися футболісти "Дніпра", з'явилися судові пристави.

У генерального директора клубу Андрія Стеценка були конфісковані всі готівкові кошти.

Причиною такого кроку австрійської влади послужив судовий розгляд дніпропетровців з німецькою компанією "Hochtief Solutions AG", яка вимагає погасити заборгованість за будівництво стадіону "Дніпро Арена".

Про це інформує "Комерсант" з посиланням на Іва Кляйна, адвоката будівельної компанії. Як розповів він, у готелі про візит попереджені не були. Виконавці представилися і запитали, чи не робили представники ФК "Дніпро" попередніх платежів і чи не залишали у сейфі готелю готівку.

Кляйн повідомив, що приставам не вдалося виявити у готелі цінного майна, що належить "Дніпру", а автобус, на якому футболісти пересувалися в Австрії, належав місцевій компанії. Тоді вони вирушили у номер до генерального директора клубу Андрія Стеценка.

За словами Іва Кляйна, виконавці розбудили пана Стеценка, представилися, показали для ознайомлення ордер і попросили відкрити сейф у номері. "Коли він побачив, що з'явився слюсар готелю, який був готовий зламати сейф, то погодився відкрити його сам", - сказав Кляйн.

За його словами, у гаманці, що знаходився у сейфі, були виявлені 3,7 тисяч євро і $ 3 тисячі готівкою. Гроші відправлені до Окружного суду міста Вінер-Нойштадт.

У "Дніпрі" факт обшуку команди в Австрії підтверджувати відмовилися. За словами Кляйна, судові виконавці діяли на підставі ордера про арешт майна клубу в Австрії.

"У нас є розпорядження Міжнародної торгової палати, рішення по якому прийнято у травні 2013 року. Загальний борг клубу перед "Hoсhtief Solutions" становить 11 мільйонів євро, - стверджує юрист. - Якщо "Дніпро" відмовиться виплатити борг, процедура може затягнутися. Але клуб може легко це зупинити, якщо заплатить необхідну суму або ініціює дружні переговори. Але поки ми такого бажання не бачимо".