Українська правда

Фоменко: "Збірна Ізраїлю - незручна, організована, дисциплінована команда"

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2013, 18:14

Головне для збірної України - щоб усі провідні виконавці оговталися до офіційний матчів, а у товариському матчі проти Ізраїлю, який відбудеться у середу, 14 серпня, у Києві, допоможе помпілкуватися з гравцями.

Про це під час передматчевої прес-конференції заявив головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко, якого цитує офіційний сайт ФФУ.

"На жаль, деякі ключові гравці збірної травмувалися. Але нас чекає контрольна гра, більш серйозні матчі будуть у вересні. Бажано, щоб травмовані футболісти швидше відновлювалися, і допомогли нам восени. Головне, щоб більше не було нових травм у найближчому майбутньому", - сказав він.

Серед тих, хто не допоможе Україні у матчі з Ізраїлем, як повідомив наставник, гравці середньої лінії Гармаш, Ярмоленко, захисники Хачеріді та Селін.

"Цей матч уже був заздалегідь запланований, у нас є план контрольних ігор. Незважаючи на не зовсім хороше здоров'я підопічних, ми маємо чудову можливість поспілкуватися з гравцями, поговорити про ділові якості кожного з них, як вони себе почувають у клубах. Нас цікавить їх думка, їх нинішні кондиції", - зауважив Фоменко.

"Збірна Ізраїлю - незручна, добре організована, дисциплінована команда. Є футболісти, на яких треба буде звертати додаткову увагу. Є гравці, які можуть вплинути на результат", - додав він.

У товариський матчах, на думку тренера, ставиться завдання не просто виходити на футбольне поле, але й радувати глядачів цікавим футболом.

"Футбол зараз більш стабільний, ніж був раніше. Якісь зміни у тактиці? Гравці повинні бути швидшими, атлетичнішими, мати швидке мислення, нав'язувати боротьбу протягом усього матчу. Щоб грати з будь-якою командою, треба знати сильні і слабкі сторони суперника", - підсумува він.