Українська правда

Решко: Мені незрозумілі дії Верховного суду Швейцарії

Сергей Шемшученко — 21 серпня 2013, 09:43

Екс-керівник Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Стефан Решко здивований рішенням Верховного суду Швейцарії, який своїм рішенням намагався призупинити дискваліфікацію "Металіста" в єврокубках на сезон 2013/2014.

Про це він сказав в інтерв`ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Європа не перестає дивувати. Спортивний арбітражний суд прийняв рішення, що матч "Металіст" - "Карпати" був договірним, УЄФА, спираючись на цей вердикт, виключив харків'ян з Ліги чемпіонів. Мені незрозумілі дії Верховного суду Швейцарії.

Адже загальновідомо, що цивільна феміда живе абсолютно за іншими правилами. Ті докази, які брав до уваги суд в Лозанні, Верховний суд просто не враховує.

Але ця адже не кримінальна справа, а спортивна. Тому остаточне рішення, на мій погляд, має бути за Спортивним судом. Тепер виникла патова ситуація: один суд назвав матч договірним, другий це рішення призупинив.

Особисто у мене немає сумнівів, що за гра була в 2007-му. І для мене як колишнього глави КДК ФФУ на першому місці було рішення Спортивного арбітражного суду. Напевно, Верховний суд Швейцарії має повноваження для того, щоб призупинити рішення Спортивного суду. Цим зараз і намагається скористатися "Металіст", - розповів Решко.