Українська правда

Ліга Європи. "Дніпро" - "Тоттенхем" 1:0. Мінімалка, яка майже нічого не вирішує

Сергей Шемшученко — 20 лютого 2014, 22:33

Дніпропетровський "Дніпро" здобув важливу перемогу в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Єдиний м'яч Євгена Коноплянки, забитий з пенальті, особливої ваги не має перед матчем-віддповіддю у Лондоні, але все ж це краще ніж нічия, або взагалі поразка.

"Тоттенхем", який так нахвалював тренер дніпрян Хуанде Рамос, можливо, сьогодні грав і не найсильнішим складом, проте не підтвердив тієї різниці в класі, про яку розповідав іспанський фахівець. З перших хвилин зустрічі команда придивлялися одна до одної, після чого почали переходити до більш активних дій.

На 13-й хвилині забивати мав Сольдадо, але його удар з близької відстані прийшовся точно по позиції Дениса Бойка. Через десять хвилин "Дніпро" відповів виходом на побачення з голкіпером Матеуса, який хоч і мав достатньо часу, щоб зробити все правильно, однак не забив. Команди позмінно атакували, але голів у першій половині уболівальники так і не дочекалися.

В другому таймі все той же Сольдадо, якому сьогодні відверто не щастило, вдруге пробачив "Дніпро", не забивши практично в порожні ворота після прострілу Пауліньо. У "Дніпра" хороший момент змарнував Джуліано. Загалом, до 80-ї хвилини гра продовжувалась без моментів, а на 81-й відбулася її кульмінація.

Активний Матеус знову увійшов до штрафного суперника, де його не за правиламу зупинив Вертонген, після чого суддя вказав на "точку". Пробивати одинадцятиметровий взявся без двох хвилин гравець "Ліверпуля" Євген Коноплянка, який з рикошетом від стійки оформив шкіряного за його призначенням.

"Дніпро" завівся, побіг забивати ще, і мав чудову нагоду значно полегшити собі завдання у виїздному поєдинку, але Федецький свій супермомент метрів з 10-ти не реалізував, а Зозулі не вистачило везіння, і після його удару головою м'яч влучив у стійку.

Таким чином, "Дніпро" до Лондона поїде у якості формального фаворита, проте остаточну відповідь на питання щодо команди, яка попрямує до 1/8 фіналу дасть лише бій, який чекає на команду Хуанде Рамоса за тиждень.

Сайт "Чемпіон" не проводив текстові онлайн-трансляції матчів українських команд у Лізі Європи у зв'язку із ситуацією у країні...