Українська правда

Суркіс: "Розумію, що футбол поза політикою, але так чи інакше він з нею пов'язаний"

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2014, 17:53

У стані московського Спартака нормально сприйняли відмову Динамо їхати на товариський матч,який повинен пройти в Москві на честь відкриття нового спартаківського стадіону.

Про це в інтерв'ю Советсткому спорту розповів президент Динамо Ігор Суркіс, який прокоментував рішення не проводити матч з московським Спартаком 24 липня.

"Події розвиваються так, що ми не можемо їхати. Розумію, що футбол поза політикою, але так чи інакше він з нею пов'язаний. Тому прийнято спільне рішення, що ми не братимемо участі в цьому матчі. Не хочемо вносити зайвий ажіотаж", - пояснив Суркіс.

За його словами, щоб матч був доречний, спочатку політики повинні домовитися і знайти компроміс.

"Вважаю, що як би там не було, наші народи єдині. Сподіваюся, знайдуться розумні політики, які знайдуть компроміс, що влаштовує обидві сторони. На сьогодні, як патріот своєї країни, не можу посилати команду на цей матч, коли все напружено до межі", - зазначив президент київського клубу.

За словами Суркіса, в Спартаку нормально сприйняли рішення Динамо, адже розуміють, що матч може викликати нездоровий ажіотаж.

"Перетворити матч зі свята на трагедію ми не маємо права. Прийнято ось таке рішення двома клубами. Якщо цей матч нам судилося провести, то проведемо його в інший час", - підкреслив Суркіс.

Нагадаємо, фанати Динамо висловилися проти проведення матчу зі Спартаком. А пізніше Ігор Суркіс визнав, що матч недоречний.