Українська правда

ЧЄ-2015 (U-21) Молодіжні збірні Швейцарії та Ліхтенштейну не хочуть грати в Черкасах

Сергей Шемшученко — 12 липня 2014, 12:20

Молодіжна збірні Швейцарії та Ліхтенштейну не хочуть проводити матчі до відбору на чемпіонат Європи-2015 проти України у Черкасах.

На початку червня відбулася історична подія для Черкаського спорту. 8-го червня на черкаському Центральному стадіоні відбувся перший матч молодіжної збірної України. Українці здобули важку перемогу - 2:1. Той матч відбувся без жодних нарікань з боку УЄФА щодо організації поєдинку.

На початку червня федерація футболу України визначилася з тим, що два найближчі матчі до відбору на чемпіонат Європи (U-21) 2015-го року українці теж мають провести у Черкасах. А це зокрема гра 4-го вересня проти Швейцарії та 8-го вересня проти Ліхтенштейна. Фактично ФФУ задовольнило прохання обласної та міської влади Черкащини, громадської організації ФК "Славутич" та обласної федерації футболу.

Щоправда зараз проведення у Черкасах двох важливих матчів під питанням. Справа в тому, що представники Швейцарії та Ліхтенштейну звернулися до УЄФА з проханням зіграти матч у Києві чи Львові, згідно попередньої директиви УЄФА. Нагадаємо, що цю вимогу було висуното ще до матчу Україна - Латвія, тоді приймаючій стороні та ФФУ вдалося переконати всіх у черкаській безпеці та професіоналізмі.

За підписами обласної та міської влади, а також представників ФК "Славутич" і ФФЧО був відправлений ще один лист до федерацій футболу Швейцарії та Ліхтенштейну , а також УЄФА. У ньому йдеться про гарантії безпеки команд та вболівальників на стадіоні, повідомляє Черкаський спорт.