Головне

Суркіс і Коньков вивісили білий прапор над Ньоном

23.09.2014 15:40 3994 0
Суркіс і Коньков вивісили білий прапор над Ньоном

Правдивого результату зустрічі між представниками УЄФА, ФІФА, ФФУ та РФС щодо участі кримських клубів у чемпіонаті Росії досі ніхто не знає. Круглий стіл відбувся ще минулого тижня у Ньоні. Українська сторона обережно висловлюється щодо перемовин. У Росії взагалі мовчать на цю тему.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс після зустрічі сказав, що не бачить сенсу у санкціях для Росії, мовляв, найголовніше, щоб були збережені інтереси України. Поки невідомо, про які інтереси каже Григорій Михайлович - чи особисто свої, чи то національні?

Віце-президент Федерації футболу України Андрій Павелко, який на пару із Суркісом чи не найдужче кричав, що варто Росію серйозно карати, після зустрічі в Ньоні заплутав усіх своїм коментарем: нічого не здавали, створили робочу групу...

Усім відомо, що результат зустрічі у Ньоні - це створення робочої групи, тільки невідомо, з якими повноваженнями та завданнями. Чемпіону з власних джерел в оточенні Григорія Суркіса стали відомі подробиці цієї таємної наради.

Президент Анатолій Коньков на цій зустрічі був весільним генералом, поважно кивав головою та вручив листа президенту УЄФА Мішелю Платіні від Федерації футболу України. Балом правив Суркіс-старший, який вів розмову з президентом РФС Ніколаєм Толстих і екс-керівником РФС Сергєєм Фурсенком, з яким вони є давніми друзями.

Росія відрядила cвою делегацію до Швейцарії з великими фінансовими повноваженнями, щоб будь-що домовитися з Україною. Кажуть, що президент Росії Владімір Путін був наляканий можливим перенесенням Чемпіонату світу з футболу з Росії у 2018 році через тиск Євросоюзу на УЄФА та ФІФА.

ФІФА й УЄФА відразу дистанціювилася від участі у переговорах між Україною та Росією. Платіні пробув на нараді кілька хвилин, отримав листа від ФФУ та пішов. Міжнародні футбольні організації надали Україні та Росії право самим розбиратися між собою і гарно "вмили руки". Українська сторона в особі Григорія Суркіса відразу стала в позу молодшого брата. Жодної заяви про виключення Росії з ФІФА й УЄФА, через порушення статутів цих організацій, українською стороною не було озвучено. Інтереси України футбольні акціонери здали російській стороні без бою.

Було домовлено менше підіймати у ЗМІ питання щодо санкції до Росії, а сусіди, у свою чергу, пообіцяли покарати винних і знайти рішення за місяць, яке усіх влаштує. Українська сторона разом з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом була зачарована російською люб'язністю і на все погодилася. Показати Росії "Кузькіну мать" ні Суркіс, ні Коньков, ні Павелко в особистій зустрічі так і не наважилися.

Варто очікувати, ще за місяць-два у Росії знайдуть цапа-відбувайла, який буде винним в участі кримських клубів у чемпіонаті Росії та назвуть це технічною помилкою. У ФФУ ж грізно помахають пальцем. І на цьому футбольна війна між Україною та Росією буде закінчена, а серед переможених будуть Суркіс, Коньков, Павелко та інші, котрі так і не зуміли відстояти гідну позицію перед загарбником України.

Коментарі ()