Українська правда

Сирота: У мене немає амбіцій йти у президенти ФФУ

Сергей Шемшученко — 19 січня 2015, 10:43

Колишній президент ПФЛ і футбольний менеджер Святослав Сирота розповів про кандидатів на пост президента ФФУ.

"Відразу скажу: у мене немає амбіцій йти у президенти ФФУ. Для мене найголовнішеприносити користь футболу, а ким працювати - це вже друге, президентом ФФУ або футбольним"кочегаром". Хоча, напевно, знань і досвіду у менедостатньо, щоб займати будь-які посади. Але явважаю, що є люди, у яких набагато більш серйозніможливості, і вони можуть зробити більше, ніж, припустимо, я.

Мені особисто імпонує кандидатура Маркіяна Лубківського з багатьох причин. Перш за все, це те,що він не є елементом нинішньої системи. Хоча він молодий, але в той же час у нього величезнийміжнародний дипломатичний досвід, досвід роботи в Адміністрації президента, в оргкомітеті Євро 2012. Крім того, він є радником глави СБУ. Я вважаю, що тільки за допомогою цієї організації можна побороти корупцію в нашому футболі, чого хочуть домогтися багато.

Щоб ФФУ очолив іноземець? Не можу уявити. Та й це, в принципі, і не потрібно. У цьому немаєніякого сенсу. Суддівський комітет у нас очолив П'єрлуїджі Колліна, але хіба стало меншесуддівських скандалів? Ні. Все тільки на словах. Мені здається, у нас є достатньо своїх фахівців, які мають великий досвід і готові працювати на благо футболу.

Особисто я вважаю, що потрібно відкинути убік помилкові стереотипи і дивитися чітко на факти. УФФУ багато талановитих людей, але багато й тих, хто прийшов з вулиці, і незаслужено займаєчиєсь місце. Упевнений, після виборів президента ФФУ треба провести переатестацію і залишити тільки тих, хто дійсно є професіоналом своєї справи", - цитує Сироту matchday.ua.