Українська правда

Гвардіола: Барселона зараз на піку формі у всіх аспектах гри

Сергей Шемшученко — 7 травня 2015, 08:21

Баварія у першому півфінальному матчі Ліги Чемпіонів з Барселоною хотіла встановити контроль над м'ячем, але це не вийшло, от мюнхенці і програли.

Про це після розгромної поразки у Каталонії заявив головний тренер "червоних" Хосеп Гвардіола, якого цитує офіційний сайт УЄФА.

"Ми хотіли встановити контроль над м'ячем, але у поєдинках проти Барселони це нездійсненне завдання. Після пропущеного голу ми впустили нитки гри зі своїх рук, але третій гол - це все-таки було занадто", - сказав він.

"Барса - це Ліонель Мессі. У каталонців дуже хороша команда. Вони зараз на піку формі у всіх аспектах гри. Щоб контролювати Неймара чи Луїса Суареса, не можна давати їм розбігтися. Коли нам забивали перші два м'ячі, позиційно ми діяли неправильно, а в епізоді з третім голом вже нічого не можна було зробити", - додав наставник.

За словами Гвардіоли, якщо у команди немає переваги щодо володіння м'ячем у поєдинку з Барселоною, то їй буде дуже важко.

"Тому у нас був план - взяти м'яч та змусити суперника бігати за ним. Але нам не вдалося заволодіти ініціативою. З чотирма захисниками ми діяли надійніше, ніж з трьома. В останні хвилини матчу ми втратили контроль", - зауважив він.

"Ми завжди прагнемо забити. Ми показали хороший футбол до першого пропущеного голу, але потім втратили контроль. Однак я пишаюся своєю командою. Протягом останніх місяців у нас було багато проблем, але ми дійшли так далеко", - продовжив тренер.

Гвардіола всю провину взяв на себе, а гравцям лише подякував.

"Ми знали, з ким граємо сьогодні. Тактика з акцентом на володіння м'ячем завжди працювала добре для мене, по-іншому я футбол не бачу. Вітаю Барселону, ми будемо чекати її у Мюнхені за тиждень", - підсумував він.