Українська правда

Міністр закордонних справ Німеччини закликав ФІФА до рішучого оновлення

Сергей Шемшученко — 31 травня 2015, 21:50

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) до рішучого оновлення.

Міністр дав інтерв’ю газеті Welt am Sonntag, яке опублікували в неділю.

За словами глави МЗС ФРН, утворилася прірва між гравцями, тренерами, суддями, батьками молодих футболістів – і "махінаторами від керівництва міжнародної федерації".

Коментуючи результати конгресу ФІФА, який закінчив роботу 29 травня в Цюріху, Штайнмаєр вважає, що "футболу, загалом, завдали нищівної поразки", повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Deutsche Welle.

У справі про корупцію у ФІФА на цей час проходять 14 осіб.

27 травня в Цюріху були арештовані кілька високопоставлених чиновників ФІФА, в тому числі віце-президенти виконкому Джеффрі Вебб і Еухеніо Фігередо, а також Едуардо Лі, Хуліо Рока, Костас Таккас, Рафаель Есківель і Хосе Марія Марін.

Висунуті обвинувачення екс-президентові Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну Джеку Ворнеру, який раніше був віце-президентом ФІФА, та колишньому президентові Конфедерації південноамериканського футболу Ніколя Леосу.

Зі свого боку ВВС повідомляє, що британські банки розпочали внутрішнє розслідування щодо руху коштів між своїми відділеннями у зв’язку зі звинуваченнями, висунутими чиновникам ФІФА.