Українська правда

Ліга Європи. Ворскла - Жиліна 3:1. У пошуках втраченого камбеку

Сергей Шемшученко — 6 серпня 2015, 17:15

Полтавська Ворскла залишає Лігу Європи. В матчі-відповіді з Жиліною підопічні Сачка були близькі до того, щоб після цієї гри їх називали героями. Однак, на останніх хвилинах втрата концентрації за кілька секунд до фінального свистка перетворила їх на лузерів. Бо за ці секунди команда перекреслила всі свої старання в попередні 120 хвилин.

Ворскла дуже хотіла забити, але, відверто, грати з Жиліною її було дуже важко. Суперник збивав темп, тактично фолив і не давав господарям розбігтися. Ближче до завершення першої половини Ворскла вже навіть віддала ініціативу своєму опоненту, і лише впевнена гра Непогодова залишала її ворота "сухими".

В другому таймі гра продовжувалася за тим же сценарієм з поправкою на те, що з кожною хвилиною Ворскла нервувала все більше, що негативно відбивалося на грі команди. Здавалося, що за такого футболу у команди Василя Сачка шансів на вихід в наступний раунд вже немає, проте, в одній з атак Полтаву прорвало.

Після високого навісу з флангу на дальній стійці класно відкрився Шиндер, який і перевів м'яч головою у ворота. Після цього відверто нервувати вже почала Жиліна, а у Ворскли, як говориться, "виросли крила". Команда пішла великими силами вперед і затиснула суперника біля його штрафного.

Полтавчани були дуже активні, але забити їм ніяк не вдавалося. Вже вдруге в цій грі здавалося, що у Ворскли немає шансів, адже втома починала даватися взнаки, однак, знову подача з флангу завершилася взяттям воріт гостей. Цього разу на навіс відгукнувся Ткачук, який і перевів гру у додатковий час, зробивши кам-бек.

Незважаючи на те, що у команд залишалося дуже мало сил, Ворскла не могла не скористатися можливістю дотиснути свого суперника. І на 99-й хвилині за гру рукою у ворота гостей суддя поставив пенальті, вилучивши при цьому Шпалека. Турсунов впевнено переграв голкіпера, і довести матч до перемоги було справою техніки.

Однак, полтавчани не змогли скористатися своїм шансом, і, можна сказати, самі залишили себе без Ліги Європи. В кінцівці додаткового часу гравці Ворскли виходили три в одного на ворота суперника і мали забивати четвертий м'яч, проте не реалізували цей момент. А Жиліна зусиллями Вільяма забила на останніх секундах і залишила Полтаву без єврокубків.

Ворскла показала характер, проте його не вистачило, щоб забезпечити потрібний результат. Незабитий пенальті в першій грі, втрачені моменти матчу-відповіді, пропущений гол на останніх хвилинах - це все свідчить про відсутність досвіду виступів на в матчах такого рівня.

Тому, в наступному колі гратиме Жиліна, а Полтаві доведеться ще рік почекати. І головне, щоб Сачко і його гравці з цієї поразки зробили правильні висновки, які зроблять Ворсклу ще сильнішою. Бо палкі фани у неї є, залишилося підтягнути гру, і можна знову спробувати штурмувати єврокубки.