Українська правда

Скандал у Запоріжжі й свято на вулиці дебютантів. Підсумки 3-го туру УПЛ

Сергей Шемшученко — 7 серпня 2015, 22:05

Протистояння серед кращих команд України у черговому турі можна назвати такими, які не подарували приводів для неприємних розмов на "улюблену" тему – у третьому ігровому колі обійшлося без "цікавих" рішень арбітрів.

Окрім того, команди показали досить привабливий рівень результативності – у семи матчах було забито 14 голів. Про все це та як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Голкіперу київського Динамо Олександру Шовковському підкорилося нове досягнення. Зігравши свій перший офіційний матч у новій першості, страж воріт "біло-синіх" і їх багаторічний капітан розпочав 23-й сезон у складі найбільш титулованого клубу країни. Нагадаємо, що поточний чемпіонат може стати для Шовковського останнім у кар’єрі. Раніше Олександр встановив рекорд за кількістю матчів у складі столичного клубу. У свої 40 років Шовковський залишається №1 Динамо та капітаном команди.

Команда туру

У матчі з луганською Зорею дебютант вищого дивізіону чемпіонату України дніпродзержинська Сталь показала футбол вищого ґатунку та заслужено завоювала три очки. Таким чином, команда Володимира Мазяра здобула першу в своїй історії перемогу серед сонму кращих клубів України. Втім, для того щоб перемогти вдома не тільки на "папері", а, що називається, по-справжньому, новачку треба дочекатися закінчення будівельних робіт на власному стадіоні в рідному місті, а головне – затриматися в еліті на наступний сезон...

Матч туру

Протистояння одеського Чорноморця та київського Динамо не залишало байдужими любителів таких жанрів, як трилер, драма й пригоди до останніх хвилин другої половини матчу. Незважаючи на те, що обидві команди левову частку матчу провели в боротьбі за центр поля, глядач встиг насолодитися як гострими моментами біля воріт обох команд, так і безкомпромісними сутичками й, що найголовніше, забитими м'ячами. Наразі саме одеська команда тренера Олександра Бабича впевнено тримає пальму першості у віртуальній боротьбі за звання "відкриття чемпіонату".

Дебют туру

На 72-й хвилині матчу між одеським Чорноморцем та київським Динамо півзахисник столичного клубу Сергій Мякушко вперше у своїй кар’єрі зіграв за основну команду "біло-синіх" в офіційній зустрічі. І одразу відзначився двома гольовими передачами! І якщо у випадку першого взяття воріт перспективний гравець став асистентом одноклубника Мораєса скоріше випадково, то гол Андрія Ярмоленка цілком і повністю на "совісті" хавбека, який віддав на партнера просто-таки казковий пас.

Скандал туру

У поєдинку дублюючих команд запорізького Металурга та луцької Волині сталася неприємна оказія. За словами арбітра матчу Сергія Лисенчука, які той привів у протоколі після гри, наставник першої команди "хрестоносців" Віталій Кварцяний "вдарив бутсою по тілу й облив водою" гравця своєї команди під номером 6. Зазначимо, що сам наставник Волині факт "непедагогічного впливу" на свого футболіста прокоментував як такий, який він "не пам’ятає", а Лисенчука назвав "письменником, якому нічого робити".

"Хамелеони" туру

Щоб перемогти донецький Шахтар, ужгородська Говерла вдалася до перевіреного способу. Наставник команди Вячеслав Грозний скористався послугами... 11-х динамівців Києва, "переодягнувши" тих у футболки клубу із Закарпатської області. Втім, орендовані у столичного клубу молоді виконавці на сенсацію не спромоглися, хоча билися з віце-чемпіоном мало не на рівних трохи більше тайму. Вельми цікавим питанням залишається тема майбутньої зустрічі киян з Говерлою у межах Прем’єр-ліги. Хто ж зіграє за команду Грозного, якщо Динамо заборонить своїм гравцям виходити проти "метрополії"?.. Нагадаємо, що матч між Динамо та Говерлою призначено на кінець вересня.

Сенсація туру

Луганська Зоря зазнала першої поразки в новому сезоні. Команда Юрія Вернидуба не змогла відновитися після переможного вояжу до Бельгії. Деякі футболісти колективу гру проти дебютанта відверто провалили. Ротація складу не допомогла – як виявилося, найближчий резерв підмінити групу основних виконавців без втрати в "якості" наразі не в змозі. У наступному турі луганська команда зустрічається з донецьким Олімпіком і зможе своє турнірне становище покращити.

Цитата туру

Очільник команди з Луганська Юрій Вернидуб прокоментував поразку своєї команди наступним чином. За його словами, його підопічні були аж надто... мужніми. "Гравці Сталі постійно, як мені здавалося, падали й так кричали, ніби їм відірвали ногу чи відбили голову. Вони - футболісти. Повинні терпіти. Назвіть мені хоча б одного футболіста моєї команди, який би репетував. Навіть той же Петряк сьогодні отримав серйозну травму, але поводив себе по-чоловічому".

Гравець туру

Нападник луцької Волині Анатолій Діденко, на нашу думку, став найкращим виконавцем третього ігрового кола УПЛ. На рахунку майстра гри на другому поверсі й екс-гравця одеського Чорноморця взяття воріт запорізького Металурга в фірмовому стилі та ціла купа корисних дій на користь своєї команди. Можна не сумніватися – в особі Діденка Віталій Кварцяний отримав гравця, завдяки якому ставка досвідченого тренера на високі подачі обов’язково буде приносити його команді залікові бали.

Гол туру

Півзахисник донецького Шахтаря Алекс Тейшейра забив найкращий гол туру, що минув. Хавбеку "помаранчево-чорних" вдався розкішний удар майже з лінії штрафного майданчика на виконання – м'яч затріпотів у зоні, яка є вельми близькою до визначення "дев’ятки" воріт. Саме бразильський хавбек на старті нового сезону демонструє найкращий футбол серед колег у вищому дивізіоні чемпіонату України.