Українська правда

Уфа підтвердила, що судиться з Шахтарем по Зінченку

Сергей Шемшученко — 15 жовтня 2015, 13:26

Уфа не розглядає варіант з дискваліфікацією 18-річного українця Олександра Зінченка.

Про це у коментарі ТАСС заявив генеральний директор Уфи Шаміль Газізов, який підтвердив інформацію українських ЗМІ про те, що клуб судиться з Шахтарем щодо півзахисника Олександра Зінченка.

При цьому функціонер запевнив, що уфімці не розглядають варіант з дискваліфікацією 18-річного українця, про можливість якої раніше повідомив генеральний директор гірників Сергій Палкін.

"Ми пропонували за гравця певну суму Шахтарю, але там не бажали йти на компроміс і тільки хотіли, щоб Зінченко повернувся. У підсумку довелося звертатися до суду. ФІФА стане третьою стороною, яка допоможе врегулювати справу. Компенсація за гравця повинна стати прийнятною, вона вираховується за певними правилами", - сказав Газізов.

"Ми не розглядаємо варіант з дискваліфікацією, про що заявив Палкін. Все має вирішуватися цивілізовано. Що відбувається з Шахтарем, мені незрозуміло, це потужний клуб з сильним менеджментом", - зазначив він.

Нагадаємо, Зінченко покинув Шахтар, виїхавши разом з батьками із зони бойових дій.

"На той момент він був неповнолітнім. Олександр не домовився з Рубіном, де тренувався, але ми знали його потенціал і підписали контракт", - додав Газізов.

У жовтні 2015 Зінченко дебютував у збірній України в матчі відбору до чемпіонату Європи-2016 з командою Іспанії.