Українська правда

Алан Ауссі: Мрію із Шахтарем виграти Лігу Чемпіонів

Сергей Шемшученко — 15 жовтня 2015, 13:32

Одним з головних спортивних ньюзмейкерів останніх тижнів несподівано став 14-річний захисник донецького Шахтара Алан Ауссі.

На юного футболіста звернула увагу каталонська Барселона, в аже найближчим часом Алан може перебратися на Піренеї.

Чемпіон узяв ексклюзивне інтерв'ю у юного футболіста, а так само отримав коментар щодо майбутнього у його батька.

- Алане, останнім часом дуже багато розмов про твою кар'єру та можливий переїзд в Іспанію. Хотілося б трохи краще дізнатися про тебе. Звідки, наприклад, таке незвичайне прізвище - Ауссі?

- Мій тато - лікар-стоматолог, він із Сирії, з Дамаску, вчився у медичному університеті у Донецьку, а мама - педагог. Познайомилися у Донецьку. Там я і народився. У мене ще є молодша сестричка - Сільвія.

- Як ти потрапив у Шахтар?

- Це сімейне. Тато - колишній футболіст, і дуже уболіває за донецький Шахтар. Вперше він узяв мене на стадіон, коли мені були 2 роки. Скільки себе пам'ятаю, завжди мріяв стати футболістом, і ми чекали, коли мені виповниться 7 років, щоб потрапити в академію Шахтаря. На відборі мене та ще двох хлопців вибрали з більше 100 претендентів. Паралельно з навчанням в академії тато примушував мене займатися легкою атлетикою та плаванням.

- Тому, як стверджують фахівці, ти один з найшвидших в академії?

- Легка атлетика позначається. Я займав призові місця на обласних змаганнях з легкої атлетики у бігові на 30 і 60 метрів і став чемпіоном області у стрибках у довжину.

- Хто твій улюблений футболіст ?

- У Шахтарі - Ракицький і Срна, а у світі - Паоло Мальдіні.

- У тебе є фотографії з Мічелем Сальгадо. Звідки ти його знаєш?

- Минулого року на зимових канікулах у мене була можливість побувати в іспанській академії футболу у Дубаї. Мені дуже сильно пощастило, на мене звернув увагу сам Мічел Сальгадо. Він не лише займався зі мною упродовж трьох тижнів, але мені ще пощастило зіграти проти цього легендарного футболіста у декількох матчах.

- Тобі лише 14 років, а вже кажуть про те, що ти можеш поїхати за кордон. Як ти до цього ставишся?

- Мрію грати за Шахтар, мені іноді сниться, що я виграю Лігу Чемпіонів разом із Шахтарем. Це - моя мета та мрія. Але у житті буває по-різному, тут я дуже сильно сподіваюся на досвід і пораду мого тата.

- Чи бачиш ти себе у футболці збірної України?

- З величезним задоволенням завжди дивлюся матчі нашої національної команди, зовсім нещодавно переживав за Україну у грі проти іспанців. Я робитиму все, що від мене залежить, щоб коли-небудь грати за збірну України.

- Чи є у тебе прихильниці?

- Головні мої прихильниці - мама та молодша сестричка.

Надалі питання ставилися Гозану Ауссі - батьку футболіста.

- Останні тижні багато засобів масової інформації повідомляють про інтерес до Вашого сина з боку європейських клубів, як Ви це прокоментуєте?

- Чесно кажучи, як будь-якому батьку мені дуже приємна така увага до сина, проте говорити про щось конкретне поки рано.

- А хіба у вас не чинний контракт із Шахтарем?

- Ні, контракт із Шахтарем поки не підписаний.

- Ви не хочете називати європейські клуби, які цікавляться Аланом. Ми знаємо, що є предметний інтерес у Барселони. Тоді скажіть, чи спілкувалися Ви з кимось з представників українських команд?

- Після перемоги над Динамо у фіналі чемпіонату України у червні на Алана звернули увагу селекціонери київського клубу, зовсім нещодавно вони підтвердили свій інтерес до мого сина.

- А про яку кар'єру для сина мрієте Ви?

- Ви знаєте, для мене найголовніше, щоб усі мрії Алана збулися, щоб йому було цікаво та комфортно займатися улюбленою справою - грати у футбол.