Українська правда

Ярмоленко: "Слід розуміти, що від думки пограти в Європі я не відмовився"

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2015, 13:10

Лідер київського Динамо Андрій Ярмоленко від думки пограти у топ-чемпіонаті не відмовився.

Про це у інтерв'ю СЭ в Украине заявив сам гравець, який прокоментував підписання нового контракту зі столичним клубом.

"Довго думав, як вчинити - і вирішив, що мій відхід з Динамо вільним агентом буде виглядати некрасиво в очах керівництва клубу та вболівальників, які багато зробили для мене в цьому житті, ставленням яких так дорожу. Але слід розуміти, що від думки пограти в Європі я не відмовився - і постараюся так проявити себе в матчах за Динамо, щоб від солідного зарубіжного клубу надійшла пропозиція, яка влаштувала б всі сторони", - пояснив гравець.

"З ким радився щодо продовження контракту? З батьком. Він сказав, що завжди треба пам'ятати, звідки твоє коріння і завдяки кому ти домігся успіху. Відразу згадалися слова нашого тренера Рауля Ріанчо: "Якщо забуваєш про минуле, у тебе немає майбутнього", - зазначив Андрій.

Ярмоленко також повідомив, що розмовляв на цю тему з головним тренером команди Сергієм Ребровим.

"Зі Станіславовичем у нас чудові стосунки і повне взаєморозуміння. "Все буде залежати тільки від тебе", - сказав мені Ребров. Повторивши, що, з урахуванням завдань, що стоять перед командою, він віддасть перевагу, щоб я залишився, але якщо вирішу піти - значить, так тому і бути", - розповів віце-капітан Динамо.

"Варіант з Евертоном подобався більше інших - у тому числі в силу особистих симпатій до англійської Прем'єр-ліги. Не бачу сенсу називати клуби, які виходили на мене, поки було відкрито трансферне вікно, але, повторюся, я налаштований залишити чемпіонат України - можливо, найближчим часом. І справа не в тому, що в Динамо мене щось не влаштовує - про такий колектив, тренерський штаб і відносини між ними можна тільки мріяти. Але рівень нашого чемпіонату, зізнаюся, перестає відповідати моїм очікуванням, а мені хотілося б прогресувати", - зазначив Ярмоленко.