Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шальке - Шахтар 0:3. Es war fantastisch!

25.02.2016 23:20 2127 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шальке - Шахтар 0:3. Es war fantastisch!

Es war fantastisch! Саме такими словами можна охарактеризувати гру Шахтаря у матчі-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи сезону-2015/16 проти Шальке-04. Це і справді було фантастично. І тепер ми точно знаємо, що хоча б одна команда з України продовжить виступи у єврокубках у березні на наступній стадії.

Шахтар, ослаблений відсутністю Гладкого та Кучера, виглядав, чесно кажучи, не фаворитом протистояння. Німці остерігалися нульового рахунку у першому матчі, але були впевненими, що свої фанати допоможуть їм пройти далі. Як виявилося, не допомогли.

Те, що Шахтар - не фаворит, донеччани зрозуміли вже на перших хвилинах. Гайс зі штрафного перехитрив П'ятова, але м'яч на себе прийняла стійка. На щастя, це був єдиний момент, коли Андрій був безсилим. Усі інші удари, які летіли у ствір воріт, він забрав. Особливо ефектно виглядав сейв на 7-й хвилині, коли українець потягнув удар Беланда.

"Гірники" витримали стартовий натиск суперника та почали вибігати в атаку. Спочатку Ферманн впорався з ударом Тайсона, потім Степаненку сантиметра не вистачило, щоб переправити м'яч у ворота.

Але однак, Шахтар свого досягнув. Донеччани впіймали суперника на контратаці. Коваленко сам відібрав м'яч, сам пройшов півполя, віддав на Феррейру, який асистував нейморвірному Марлосу.

Зараз тільки у Марлоса варто запитувати, чи хотів він пробити саме так. Але вийшло надзвичайно красиво! П'ятою з розвороту у дальній кут, під самісіньку стійку!

І "газпром" не допоміг. Світлина AP

Побачивши обличчя тренера Шальке Андре Брайтенрайтера, чомусь стало зрозуміло, що Шахтар сьогодні виграє. Якось він був аж занадто шокований цим голом. Як виявилося, передчуття не зрадило.

Другий тайм Шальке провалив у грі у захисті. Спочатку Матіп привіз гол імені Тайсона-Феррейри, а потім і Малишев своїм відбором допоміг Тайсону та Коваленку забити третій м'яч. І нехай скільки б там фанати Шальке не кидалися пивом у бік Віктора, він поклав початок свого зіркового сходження у Шахтарі.

Також за місце в основі тепер може переживати і Гладкий, який застудився перед звітним матчем. Адже Факундо Феррейра провів зустріч на високому рівні, чому підтвердження гольова передача та забитий м'яч.

А якщо брати загалом, то можемо привітати Шахтар з цілком пристойною грою, як для лютого. А також заслуженим виходом в 1/8 фіналу. І тепер букмекери повинні всерйоз сприйняти "гірників" як команду, що може замахнутися і на перемогу у турнірі.

Нагадаємо, на матчі у Німеччині вивісили банер "Донбас - Україна".

Коментарі ()