Українська правда

Кубок України. 1/4 фіналу. Шахтар - Ворскла 1:2. Неосновним складом Полтаву не взяти

Сергей Шемшученко — 27 березня 2016, 19:55

Донецький Шахтар став першим півфіналістом Кубка України з футболу. У матчі-відповіді 1/4 фіналу підопічні Луческу програли полтавській Ворсклі, однак за сумою двох матчів 5:2 пройшли далі. Містер на звітню зустріч виставив неосновний склад, чого не скажеш про Ворсклу. Полтавський клуб швидше грав не за путівку у півфінал, а захищав честь клубу, адже після 0:4 вдома шансів обійти такого іменитого суперника вкрай мало.

Донецький клуб з перших хвилин кинувся в атаку, притиснувши суперника до карного, втім, якоїсь гостроти біля воріт Непогодова не спостерігалося, якщо і були удари, то всі вони блокувалися захисниками Ворскли, а ближче до середини тайму гості взагалі відвели гру від власних воріт. Перший момент був за Шахтарем, лише на 22-й хвилині, коли Тайсон зі стандарту відправив м'яч поруч зі стійкою.

Через чотири хвилини після моменту Тайсона мав нагоду забити Гладкий, який останнім часом не так часто виходить в стартовому складі Шахтаря, однак удар в українського нападника після скидки Бернарда явно не вийшов. А вже через дві хвилини Шахтар пропустив, пропустив зі штрафного, який класно виконав Хльобас: нападник влучив у стійку, однак від неї м'яч все ж потрапив у сітку воріт Сарнавського.

Після пропущеного голу Шахтар продовжив контролювати хід поєдинку, більше володіючи м'ячем і частіше загрожуючи воротам опонента. Мав нагоду зрівняти рахунок Кобін, міг забивати Бернард, однак обидва удари пройшли повз ворота. Старт другого тайму нагадав події першої половини. Шахтар продовжував володіти ініціативою, однак моментів було занадто мало. Лише в середині тайму можливість мав Кобін, втім, з його пострілом зі стандарту Непогодов впорався.

Розуміючи, що так далі продовжуватися не може, Луческу кинув у бій Марлоса та Феррейру, заміна спрацювала, і Феррейра заробив пенальті. Пенальті пробивав Бернард, який спокійно переграв Непогодова. Після голу Бернарда здавалося, що команди влаштовує нічийний рахунок, однак Шахтар дещо здав, і Ворскла цим скористалася, забивши другий м'яч у ворота Сарнавського.

Дубль собі в актив записав Хльобас. Нападник Ворскли прийняв м'яч у карному "гірників", увірвався ближче до воріт і переграв Сарнавського. Це була вже 88-ма хвилина матчу, більше команди м'ячів не забивали. Ворскла перемогла Шахтар, порадувала своїх вболівальників, показала характер, однак за сумою двох матчів далі пройти не змогла.