Українська правда

Мілевського в збірну?!.. Огляд зарубіжної преси

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2016, 13:31

Європейська футбольна весна e розпалі, а це означаэ, що українці продовжують підкорювати чемпіонати країн Старого Світу. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка нарешті вийшов у стартовому складі своєї команди у матчі Прімери й у грі з Депортиво (1:1) провів на полі усі 90 хвилин. Зазначмо, що сайт Whoscored за матч "нагородив" нашого хавбека балом 6.93.

Результативними діями Євген не відзначився, проте деяку увагу іспанської преси привернув. Не дивно, що про нашого гравця писали не у розрізі матчу проти Ла-Коруньї, а з інших приводів. Провідне мадридське видання Marca згадало про Коноплянку у контексті вельми важливого для "нервйоненсе" севільського дербі у найближчу неділю.

"Вітоло, Євген Коноплянка та Фернандо Льоренте, у разі, якщо побачать жовту картку у матчі проти Спортинга з Хіхона, залишаться без можливості зіграти проти Бетіса".

Інше ЗМІ, а мова про AS, приділило Коноплянці немало слів, зважаючи на майбутній матч севільців проти українського клубу у єврокубках, а також визнаючи, що на фініші сезону Коноплянка буде грати у команді велику роль.

"Уже зараз Унаї Емері має думати про матч Ліги Європи проти Шахтаря, який відбудеться на наступному тижні. Коноплянка провів 90 хвилин, чого не було у Прімері з грудня минулого року, коли команда грала з Еспаньолом. Після того протягом більш ніж трьох місяців українець шукав найменші можливості для того, щоб реалізувати на полі свої сильні сторони, хоча треба сказати, що з Депортиво він зіграв не найкращий свій матч. "Щоб уникнути травм, треба використовувати всі наявні кадрові ресурси...", - наполягав Емері після матчу. Зважаючи на завдання команди, ротація має бути постійною. І одним з гравців, який гратиме чималу роль у цій справі, буде саме Коноплянка. Цей гравець може дати Севільї ту зброю, яка стане вирішальною у важливому поєдинку проти Шахтаря, а також в інших матчах останнього відрізку сезону".

Хавбека Байєра з Леверкузена Владлена Юрченка знову можна вітати. Владлен провів другий поспіль матч у стартовому складі своєї команди (проти Айнтрахта з Франкфурта - 3:0). Юрченко грав на позиції другого опорного півзахисника та був замінений на 84-й хвилині з жовтою карткою у пасиві. Портал Whoscored гру нашого гравця оцінив доволі високим балом, еквівалентним 7.5. А от Kicker та Sportbild воліли писати про командні успіхи "фармацевтів".

Інші українські "німці" виступають у складі Штутгарта. Нападник Артем Кравець знову вийшов у стартовому складі своєї команди та відіграв на полі 73 хвилини, після чого Артема змінив ще один наш співвітчизник Борис Тащі. На жаль, занести собі в актив гру проти Агусбурга (поразка "швабів" 0:1 у матчі проти безпосереднього конкурента у боротьбі за "виживання") наші виконавці аж ніяк не можуть.

Якщо дії, а точніше їх відсутність, Тащі не викликали ні "за", ні "проти" німецької преси, то Артем був вкотре розкритикований. Регіональне видання Stuttgarter-nachrichten пише про те, що Кравець міг би зіграти в одному з ключових матчів сезону значно краще, натомість гру фактично провалив. За той період, який був відведений Артему на полі, Кравець не зумів завдати по воротам суперника жодного удару. Красномовний показник для нападника, чи не так?.. Портал Whoscored також цінив наших гравців не вельми високим показником - Кравець отримав 6.33, а Тащі - 5.98.

Нарешті заграла музика на вулиці колишнього захисника донецького Металурга Василя Прийми. Бек італійського клубу Серії А Фрозіноне провів усі 90 хвилин на полі у матчі проти Верони, а його команда переграла суперника на виїзді з рахунком 2:1. Як сказав в інтерв’ю вітчизняній пресі сам Василь, тренер команди Роберто Стеллоне був вельми задоволений його грою та дав нашому захиснику приємну характеристику "ґранде джокаторе". Наразі новачок вищого дивізіону розташувався на 18-й позиції та має непогані шанси уникнути вильоту у Серію В. Часто згадуваний нами Whoscored Прийми оцінив балом, еквівалентним 6.77.

Півзахисник клубу нідерландської Ередивізі Вітесса Денис Олійник зіграв повний матч своєї команди у черговому турі місцевого чемпіонату проти Хераклеса (рахунок матчу - 1:1). Після того, як конкурент Дениса за місце у стартовому складі бразилець Натан вибув до кінця сезону, Олійник отримав відмінну нагоду проявити свої можливості. Колишній гравець кількох клубів з цієї країни Євген Левченко в одній із соціальних мереж охарактеризував гру Дениса наступним чином: "Дуже хороший матч Олійника за Вітесс проти Хераклеса. В Арнема все ще є чудові шанси потрапити до плей-офф. Збірній інсайди потрібні?"

Голландська преса, зокрема Fcupdate та Voetbal International, пишуть про гру команди загальними словами, без згадки про Олійника. Whoscored "нагородив" Дениса оцінкою 6.29.

Нарешті, найбільш помітним українцем вік-енду, що минув, був нападник румунського клубу Конкордія Артем Мілевський. Після того, як колишній "динамівець" Києва відпочивав у матчах місцевого чемпіонату протягом двох турів, форвард повернувся у стартовий склад. І знову забив! Конкордія переграла Волунтарі з рахунком 2:1, а Мілевський пробив голкіпера суперника ударом головою та зіграв 85 хвилин.

Digisport відзначає важливість успіху клубу Артема та побіжно згадує про його гол. "Дуже важлива перемога команди. У бою на стадіоні "Штефан чел Маре" Мілевський відкрив рахунок. Це його п'ятий гол у сезоні (чотири взяття воріт припадають на матчі у Лізі 1). Гол стався після того, як гості отримали право на штрафний удар".