Українська правда

Генінсон: На даний момент немає розуміння, чи хочуть телетранслятори єдиний пул

Сергей Шемшученко — 21 травня 2016, 10:43

На даний момент немає розуміння, чи хочуть телетранслятори УПЛ єдиний пул.

Про це заявив президент Прем'єр-ліги Володимир Генінсон.

"Так, насправді, була пропозиція, яка була озвучена телетрансляторами у сумі 102 мільйони гривень. Розподіл коштів був приблизно 60 на 40 між телетрансляторами. Усі клуби порадились між собою і вирішили, що дійсно це дуже маленька пропозиція", - сказав він.

"Після цього ми вступили у перемовини як з Прем’єр-Лігою, так і з телетрансляторами. Телеканал Футбол 1/Футбол 2 був готовий збільшити свою пропозицію. Тобто, підіймати свою ставку. Телеканал "2+2" поки взяв паузу", - зазначив Генінсон.

За його словами, на даний момент немає розуміння, чи хочуть вони єдиний пул, між собою.

"Тут не йде мова про телевізійний пул, тут йде мова про те, що телетранслятори не можуть між собою домовитись", - заявив президент УПЛ.

На питання, що буде, якщо вони не домовляться, Генінсон відповів: "Коли ми зберемо усіх власників клубів, а це буде 7 червня, і усі господарі команд нам підтвердять, то ми будемо виставляти прохання як Прем`єр-Ліга, щоб нам передали хоча б міжнародні права".

"Для того, аби ми могли їх реалізувати через тендер на європейському ринку. На даний момент є велика зацікавленість. До нас вже звернулось 4 агентства, а також УЄФА нам готує платформу, як це впроваджувати в Європі", - цитує Генінсона 1927.kiev.ua.

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-ліга буде продавати права на телепоказ на відкритому тендері.

Володимир Генінсон