Українська правда

УЄФА окреслив Зорі проблемні питання у проведенні матчів ЛЄ у Запоріжжі

Сергей Шемшученко — 9 червня 2016, 18:39

У четвер, 9 червня, комісія УЄФА, яку очолює Арно Саргсян, провела інспекцію Славутич-Арени на предмет допуску футбольної інфраструктури стадіону та проведення домашніх матчів Зорі у груповому етапі Ліги Європи у Запоріжжі.

З української сторони комісію представляли президент Прем'єр-ліги Володимир Генінсон і заступник голови комітету з питань стадіонів і безпеки проведення змагань ФФУ Вадим Гольдін, інформує офіційний сайт луганського клубу.

Більше чотирьох годин комісія присвятила інспекції Славутич-Арени. Спочатку представники УЄФА провели брифінг зі співробітниками клубу та працівниками стадіону, а потім зробили детальну перевірку інфраструктури арени.

Окрім того, мер Запоріжжя і начальник Головного управління Національної поліції у Запорізькій області провели зустріч з інспекторами УЄФА, запевнивши їх, що і місцева влада, і поліція нададуть максимальну підтримку.

Зазначається, що ключовим моментом для вирішення проведення змагань даного рівня є безпека, невід'ємна частина якої - наявність турнікетів.

На даний момент ведеться робота щодо вирішення цього питання. Є й інші аспекти, які вимагають доопрацювання.

В цілому ж, додається, що комісія УЄФА залишилася задоволена побаченим, відзначивши цілий ряд позитивних факторів.

Найближчим часом ФК Зоря очікує остаточний вердикт щодо проведення матчів групового етапу Ліги Європи у Запоріжжі.