Українська правда

Луческу: Ліміт на легіонерів знищує конкуренцію, яка є суттю спорту

Сергей Шемшученко — 7 липня 2016, 13:48

Головний тренер Зеніту Мірча Луческу виступив на підтримку скасування ліміту на легіонерів в чемпіонаті Росії.

Про це румунський тренер заявив у інтерв'ю ТАСС.

"Я вважаю, що ліміт на легіонерів, який існує в Росії - дуже велика помилка. Я проти нього. Результат збірної Росії на чемпіонаті Європи у Франції показав помилковість введення ліміту на легіонерів", - зазначив Містер.

"Російські футболісти стали гравцями основного складу тільки через те, що у них є певний паспорт, їм нема чого рости далі. На жаль, ліміт знищує конкуренцію, яка є суттю спорту", - сказав тренер.

Луческу дав зрозуміти, що при прийнятті ліміту було бажання допомогти місцевим гравцям, але це палиця з двома кінцями.

"Ясно, що при прийнятті ліміту було бажання допомогти місцевим гравцям, але це палиця з двома кінцями. Гравці можуть подумати, що вони незамінні, загубиться конкуренція, а це дуже погано", - сказав він.

"Не варто забувати про те, що ті команди, з якими ми граємо в Лізі чемпіонів, часто не мають в своєму складі власних вихованців - для цього є інші команди. Лідируючі клуби Європи мають дещо інші можливості в порівнянні з російськими, це стосується і селекційної роботи", - зазначив Луческу.

За словами Луческу, конкуренція - база зростання для кожного футболіста незалежно від його національності.

Мірча Луческу. Світлина ТАСС

"Якщо якийсь гравець має певний хороший рівень і бажання грати і прогресувати - незалежно від його національності він може спокійно грати в складі. Конкуренція - база зростання для кожного футболіста незалежно від його національності", - пояснив фахівець.

"Для того, щоб ростити гравців, є друга ліга та інші клуби. Складно грати в Лізі чемпіонів, маючи гравців, які повинні рости. Потрібно вибирати: або ти хочеш домагатися високих результатів тут і зараз, або ти ростиш гравців", - додав тренер Зеніту.

Спеціаліст також звернув увагу на те, що у командах, які беруть участь у півфіналах або фіналах Ліги чемпіонів, рідко коли знайдеш місцевих футболістів.

"У командах, які беруть участь у півфіналах або фіналах Ліги чемпіонів, рідко коли знайдеш місцевих футболістів. Незалежно від того, скільки ігрового часу мають місцеві футболісти в таких командах, у них все одно сильні національні команди", - підкреслив Луческу.

Раніше екс-тренер Шахтаря назвав чемпіонат України неетичним та некоректним.