Українська правда

Яремчук стукає в двері збірної, а Ворскла - як МЮ. Підсумки 13-го туру УПЛ

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2016, 16:11

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 19 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог різних клубів. В 13-му ігровому колі було зафіксовано два нічийних результати.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким Шахтарем та одеським Чорноморцем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Безпрограшна серія команди під керівництвом Володимира Шарана досягла вже шести матчів. Починаючи з восьмого ігрового кола, Олександрія записала на свій рахунок три перемоги та тричі підписала з суперниками мирову. Протягом цього часу "аграрії" забивали у кожному матчі (на рахунку колективу 13 м’ячів), й таким чином давно спростували тезу про те, що ця команда не здатна дарувати глядачам Видовище та успішно грати в атаці. Наразі команда з регіону з обласним центром у Кропивницькому посідає четверту сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи донецький Олімпік на один бал.

Матч туру

Номінально, за "вищістю" розташування в таблиці про ранги, найбільш цікавим матчем туру, що минув, була гра у Львові, де донецький Шахтар приймав одеський Чорноморець. Проте на стадіоні, який приймав матчі Євро-2012, боротьби між командами не вийшло. На полі "царював" колектив під керівництвом португальського наставника Паулу Фонсеки. А от у матчі в Полтаві любителі футболу отримали подарунок у вигляді насиченого сценарію протистояння та інтриги, з першої до останньої хвилини матчу. Втрата концентрації коштувала гостям, команді з Олександрії, двох очок - колектив Шарана пропустив два голи в компенсований до другої половини матчу час.

Команда туру

Полтавська Ворскла нагадала, що уроки англійського Манчестер Юнайтед від 1999-го року не забуті. Як і команда Алекса Фергюсона в тріумфальному фіналі Ліги Чемпіонів, підопічні Василя Сачка зуміли здобути позитивний результат у протистоянні з суперником, коли домоглися прихильності пані Фортуни на останніх хвилинах матчу. Важливо, що при цьому в таборі полтавців не все гаразд із мікрокліматом у клубі, адже є підтверджені факти існування значних заборгованостей по заробітній платні. Таким чином, Ворскла закріпилася на сьомій позиції в таблиці про ранги.

Світлина ФК Шахтар

Рекордсмен туру

Нападник Олександрії, орендований у київського Динамо, а мова про Романа Яремчука, забив найшвидший гол в історії вищої ліги українського футболу. У воротах полтавської Ворскли м’яч побував, коли на годиннику матчу "набігло" лише 7.8 секунд! Попередній рекорд належав нападнику Олександру Косиріну, який у футболці одеського Чорноморця забив гол у ворота Металіста на дев’ятій секунді. Цікаво, що вражаюче швидке взяття воріт у професіональному українському футболу було зафіксовано на 3.5 секунді. У 2008-му році у матчі Першої ліги форвард Роман Войнаровський, який тоді грав у складі Кримтеплиці, з центра поля забив у ворота Фенікс-Іллічівця.

Ювіляр туру

У матчі проти Олександрії півзахисник полтавської Ворскли Володимир Чеснаков зіграв 200-й матч у вищій лізі чемпіонату України. Капітан стабільного учасника кваліфікації Ліги Європи є одним з ключових виконавців нинішньої Ворскли та користується максимальною довірою тренерського штабу. Володимир захищає кольори Полтави з 2006-го року, і з того часу зумів ще й відзначитися в воротах суперників Ворскли десять разів.

Цитата туру

Хавбек дніпропетровського Дніпра Руслан Ротань прокоментував останні невдачі свого клубу після матчу зі Сталлю з міста Кам’янське:

"...Звичайно, хотілося перемогти, але по тому, як складався матч, ми маємо бути задоволені й таким результатом. Багато нам ще працювати. Гра непростою була. Сьогодні було багато боротьби. Такого футболу, якого ми хотіли, не вийшло, але те, що ми програвали й зуміли зрівняти рахунок, вже добре. Вочевидь, треба мати більш тверду психологію, робити висновки з невдалих матчів. У психології ми зараз трохи відстаємо, але це не страшно. Це все можна нагнати, зокрема, для наших молодих хлопців. Просто самим не можна опускати руки й працювати, працювати й ще раз працювати. І сподіватися на краще..."

Гравець туру

Нападник Олександрії Роман Яремчук став найкращим, на нашу думку, виконавцем ігрового кола, що минуло. Форвард команди Шарана забив два голи у ворота полтавської Ворскли. В останніх чотирьох поєдинках Яремчук відзначився п’ятьма точними ударами, коли оформив дубль у ворота Дніпра й Ворскли, а також забив на останніх хвилинах Шахтарю у Кубку України. З урахуванням того, що київське Динамо не має стабільного забивного нападника на вістрі, Яремчук може сподіватися на світле майбутнє для себе, якщо продовжить забивати.

Роман Яремчук. Світлина ФК Олександрія

Гол туру

Хавбек київського Динамо Микола Морозюк забив найкращий, на нашу думку, м’яч у турі, який пройшов під номером "чортової дюжини". Футболіст чинного чемпіона України наважився на прямий удар зі стандартного положення у другій половині матчу з Карпатами зі Львова й переграв голкіпера "левів" Романа Мисака. Таким чином, колишній гравець донецького Металурга забив другий гол у сезоні. Крім того, на рахунку Морозюка три гольові передачі.