Українська правда

Прем'єр-ліга. 14-й тур. Дніпро - Динамо 1:2. Ребров наздогнав Зорю

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2016, 22:00

Київське Динамо зуміло скористатися втратою очок Зорі в Одесі і знову повернулося на другу сходинку турнірної таблиці. У матчі 14 туру підопічні Сергія Реброва обіграли на виїзді Дніпро з разунком 2:1.

Колишня вивіска матчу Дніпро - Динамо нині не актуальна і гра, що ще рік тому могла зібрати повний стадіон у Дніпрі чи Києві, стала лише формальністю.

У Дніпра і Динамо нині зовсім інші цілі. Дніпряни виживають, з них знімають очки за борги їх власника Ігоря Коломойського, але вони намагаються битися. Так було і в грі з Динамо. Молода команда Дмитра Михайленка грає як може і ніхто в них "стріляти" не збирається. У нинішньому Дніпрі багато молоді і ветеран Руслан Ротань. Команда добре біжить в атаку, але організаці і зіграності, як і майстерності цим футболістам не вистачає.

У грі з Динамо в Дніпра було багато бажання, а ось Динамо мріяло виграти малою кров`ю. У гостей була перевага і моменти, а перший гол стався на 24-ій хвилині. Після стандарту від Циганкова ударом головою пробив Беседін і воротар Дніпра Лунін навітть не поворухнувся - 1:0.

Дніпро відігрався швидко і неочікувано. Арбітр Катерина Монзуль через три хвилини побачила, що Сидорчук у штрафному Динамо наступив на ногу Політило і вказала на 11 метрів. Добре, що Монзуль - жінка, а так би її довелося сутужно в оточенні гравців Динамо. Футболістам було чому обурюватися, оскільки фолу Сидорчука не було.

Світлина - fcdnipro.ua

З пенальті пробив досвідчений Ротань і рахунок вже 1:1.

Після пропущеного голу гравці Динамо довго відходили і забігали лише наприкінці першого тайму. Але м`яч в роздягальню динамівці не забили.

На старті другому таймі уболівальники знову організували димову завісу і Монзуль доведеться ще не раз зупиняти поєдинок через погану видимість. На 60-й хвилині Ребров випускає Ярмоленка та Гармаша, замінивши абсолютного інертного Гонсалеса та Буяльського. Ярмоленко, котрий грав після травми, гру Динамо в атаці не особливо посилив, але біло-сині забили свій переможний гол.

На 69-ій хвилині Сидорчуку вдався класний удар з метрів 23-х і круглий залетів у верхній кут воріт Дніпра - 2:1. Як далі забивати Динамо в команді Михайленка вже плану не було, як і моментів біля воріт Рудька. Динамо також не особливо напружувалося і довело гру до перемоги, але питання щодо класу гри киян знову залишаються.