Українська правда

Прем'єр-ліга. 14-й тур. ФК Олександрія - Шахтар 1:2. Олександрія дає бій "гірникам"

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2016, 22:26

Донецький Шахтар у важкому поєдинку таки здолав Олександрію, та здобув чергові три пункти. Що цікаво , дві попередні гри також закінчувались мінімальною перемогою ‘гірників’, так сталося і в цьому поєдинку. Також для допічних Фонсеки це був аж 6-й матч за 18 днів, і те що цей поєдинок буде не таким темповим як зазвичай – прогнозувалось.

Перед матчем Паулу Фонсека не міг розраховувати на Ракицького та Тайсона, які були травмовані. Олександрії в свою чергу не могли допомогти Гітченко та Банада.

Матч розпочався в середньому темпі. Шахтар прогнозовано більше контролював м’яч, й частіше усього через комбінації намагався вивести когось з своїх гравців на ударну позицію. Так перший свій момент не використав Ісмаїлі, після затяжної атаки, Бернард вивів на ворота Ісмаїлі, але той не зміг переграти Леванідова.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Свою перевагу ‘гірники’ втілили у гол на 12-й хвилині. Фред віддав в розріз на Бернарда, той в дотик прострілив в район одинадцятиметрової позначки, де Дентіньо без проблем розібрався з Леванідовим – 0:1. Таким чином Шахтар продовжив свою гольову серію з 34-х матчів поспіль.

Після забитого голу Шахтар взагалі перейшов на тренувальний режим, в якому дуже часто був задіяний і П’ятов.

А свій момент у першому таймі мали і підопічні Шарана. Пономар, після прострілу з флангу, опинився без опіки в карному майданчику, але його удар прийняв на себе Срна. Ось в чому вирізняється клас футболіста, Дентіньо в аналогічній ситуацій поклав м’яч у сітку.

На 39-й хвилині донеччани подвоїли рахунок. Другий гол забив Ферейра після прострілу з флангу від Ісмаїлі. Це вже 9-й гол для нападника Шахтаря.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Другий тайм розпочався з несподіваного голу Олександрії. Срна помилився при виконанні передачі, Яремчук перехопив шкіряного, вийшов сам на сам та пробив над голкіпером - 1:2. І олександрійці на позитивній хвилi побігли забивати й в друге, але десь не вистачало останнього пасу, а десь і завершального удару.

"Гірники" витримавши натиск Олександрії, знову взяли ініціативу у свої руки, але не форсували події на полі. Міг ще забивати Ордець після подачі з кутового, але за Олександрію зіграла стійка воріт.

Важка але справедлива перемога Шахтаря. В зв’язку з втратою очок луганської Зорі, "гірники" зміцнюють своє лідерство, і відрив від другого місця складає вже 8 очок. Олександрія в свою чергу поступається 4-м місцем Олімпіку.