Українська правда

Кадимян і Пашаєв у весняній частині сезону будуть заявлені як легіонери

Сергей Шемшученко — 1 грудня 2016, 17:42

З весняної частини сезону УПЛ захисник Сталі Павло Пашаєв та нападник Карпат Генгам Кадимян будуть заявлені як легіонери.

Про це повідомив виконавчий директор Прем'єр-ліги Євген Дикий, який прокоментував ситуацію з подвійним громадянством обох гравців.

"Відправили документи в ФФУ у цій справі, яка, в свою чергу, подала запит до Вірменії і Азербайджану. Відповідно до законів України, наявність подвійного громадянства неможлива, тому при отриманні українського паспорта необхідно було відмовитися від своїх колишніх і навпаки", - зазначив він.

"Місцеві федерації підтвердили, що у Кадимяна і Пашаєва є вірменський і азербайджанський паспорти відповідно. У ФФУ вже запущена процедура, за підсумками якої Пашаєв і Кадимян в другій половині сезону будуть заявлені як легіонери", - додав Дикий.

За його словами, УПЛ направила лист в КДК ФФУ з проханням розглянути дії клубів про заявку Кадімяна і Пашаєва як українців, адже саме клуби несуть відповідальність за заявку гравців, пише Sport Arena.

Гегам Кадимян народився в Єревані, але в 14 років переїхав в Україну і через два роки отримав український паспорт.

Пізніше форвард зіграв чотири товариські матчі і один офіційний за збірну Вірменії, що неможливо без вірменського громадянства.