Головне

Британські журналісти: Віктор Коваленко стане неперевершеним лідером

26.12.2016 08:20 4686 0
Британські журналісти: Віктор Коваленко стане неперевершеним лідером

Ми про продовжуємо знайомити читачів із матеріалами, у яких увага провідних спортивних ЗМІ світу, так чи інакше, сфокусована на українських спортсменах.

Цього разу у фокусі одного з найбільш авторитетних футбольних ЗМІ світу, британського ресурсу FourFourTwo, опинився хавбек донецького Шахтаря Віктор Коваленко.

Чемпіон не проходить повз потужний інформаційний привід і пропонує своїм читачам переклад частини статті відомого видання.

У матеріалі, присвяченому історичній величі київського Динамо, ми говорили про те, що футбольний сайт FourFourTwo полюбляє публікувати різні рейтинги та хіт-паради, які пізніше стають предметом дискусій і розбору провідних аналітиків з царини футболу.

Серед іншого, журналісти цього видання сформували свій погляд на кращих футболістів світу до 21-го року, виокремивши 50 "най-най". На 24-й позиції у списку опинився гравець збірної України Віктор Коваленко.

Про нього, а також його "сусідів", ми й поговоримо нижче.  

Андре Сілва (тут і далі - представляє клуб Порту, вік - 20 років)

Протягом багатьох років шанувальники збірної Португалії мріють про висококласного форварда, який може якісно завершувати атаки "Команди обраних". Частина таких уболівальників уже втратила надію, проте з появою 20-річного нападника Порту, гольової машини Андре Сілви, все, нарешті, може змінитися.

Його гру на полі можна охарактеризувати як "плідну" - цей бомбардир ще нещодавно знаходився у молодіжних командах клубу й своєї країни. Хлопець не втрачав часу дарма та націлився на виступи на найвищому рівні - завдяки видатним досягненням у торішньому фіналі Кубку Португалії він застовпив за собою місце у стартовому складі "драконів". Незважаючи на молодий вік цього нападника, лондонський Арсенал всерйоз зацікавився придбанням цього гравця вже зараз. На його рахунку вже 19 голів у 29-ти матчах у поточному сезоні на всіх фронтах.

Сильний, вправний, потужний і наділений інстинктом мисливця - було б дивно не бачити Сілву в фокусі кращих команд світу, наразі ж він із кожним днем здобуває все більше досвіду. Однак дуже схоже, що футболка збірної Португалії з номером "9" буде закріплена за ним на довгі роки.

Андре Сілва

Віктор Коваленко (Шахтар, 20)

"Він може не бути бразильцем, але ми зробимо з нього зірку", - так казав колишній тренер донецького Шахтаря Мірча Луческу, коли у нього якось запитали про його талановитого українського вундеркінда. Коваленко заповнив порожнечу, яку залишив за собою після відбуття до Китаю Алекс Тейшейра на початку 2016-го року, та показав себе справжньою зіркою. Він почуває себе з м’ячем дуже комфортно та має чудове бачення поля, але також фізично дуже сильний й уміло цим користується.

Такі якості роблять 20-річного гравця універсальним. Він може грати на будь-якій позиції - у якості опорного півзахисника, під нападниками, або й на фланзі. Вже зараз він може похизуватися хорошим досвідом на міжнародній арені - Коваленко став найкращим бомбардиром на Чемпіонаті світу до 20-ти років у Новій Зеландії у 2015 році, він забив сім разів за Шахтар у 2016-му році, у тому числі на його рахунку чотири результативні удари у європейських клубних турнірах.

Коваленко входив до складу збірної України на Євро-2016 і їсть свій хліб за головну команду його країни недаремно. Віктор залишає позитивні враження у матчах за свою країну, незважаючи на жорстку конкуренцію на його позиції. На наступному великому турнірі Коваленко має усі шанси постати неперевершеним лідером.

Андреас Крістенсен

Андреас Крістенсен (Боруссія Менхенгладбах, орендований у Челсі, 20)

Якщо Челсі поведе себе розумно, то Крістенсен опиниться у стартовому складі у момент, коли його орендний договір з Боруссією закінчиться. Молодий данець вже виріс у прекрасного гравця під час його дворічного перебування у Гладбаху, й дуже швидко стало зрозуміло, яким розумним є цей 20-річний захисник.

Крістенсен - центральний бек, який чудово володіє мистецтвом пасу (відсоток точності - 91.2), більшість півзахисників - його партнерів по команді, не можуть бути не задоволеними такою грою Андреаса. Поле майданчику матчів Бундесліги (особливо після невдалого старту його команди) виявилося ідеальним місцем для нього, щоб плекати свій талант. Він чудово володіє своїм тілом і, коли це потрібно, обирає правильну позицію. Крім того, цей футболіст цінний тим, що є сильним гравцем в умінні протистояти супернику один в один.

Оборонні редути Гладбаха, здебільшого, складаються з молодих гравців, Крістенсен - головна опора цієї команди. На нього чекає дуже світле майбутнє - у Челсі або в іншому клубі.

Алекс Івобі

Алекс Івобі (Арсенал, 20)

Сьогодні гравцям нелегко пройти шлях від усіх молодших команд системи підготовки елітного клубу аж до головної команди, не кажучи вже про те, як важко почати робити це з восьми років, але Алексу Івобі це вдалося. Сьогодні Арсенал покладає на нього великі надії.

У віці 20-ти років він вже у першій команді під керівництвом Арсена Венгера. Важливо, що він виглядає впевнено та комфортно на фоні своїх набагато більш досвідчених одноклубників. Між тим, на відміну від більшості молодих "канонірів", які були "випускниками" академії клубу, таких як, приміром, Джек Вілшир, який це зробив десять років тому, він знаходиться лише на початку свого довгого шляху. З огляду на результати його виступів, дуже схоже, що скоро Івобі отримає новий контракт - вже за шість місяців після підписання попереднього. Проте насправді, це не дивно для гравця, якого Венгер кинув у саме пекло ще у межах матчу у Лізі Чемпіонів у минулому сезоні проти Барселони.

Коментарі ()