Головне

Воскресіння Зозулі та новий успіх Маліновського. Огляд зарубіжної преси

25.01.2017 13:22 7291 0
Воскресіння Зозулі та новий успіх Маліновського. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Іспанії та Бельгії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Як відомо, півзахисник бельгійського Генка та збірної України Руслан Маліновський давно скучив за футболом через те, що тривалий час відновлювався після травми. Втім, останні два матчі нашого співвітчизника за свій клуб показали, що екс-гравець Зорі не тільки у хорошому гуморі й ігровому стані, а демонструє відмінні результати! Так, в матчі на Кубок Бельгії проти Остенде Руслан супернику забив – суперник постраждав після удару Малиновського з-за меж штрафного майданчика.  

А вже в грі у межах національного чемпіонату з Ойпеном на виїзді Маліновський знову вийшов у стартовому складі своєї команди, й відіграв усі 90 хвилин (рахунок матчу 0:1). Цього разу Руслан зміг неприємно здивувати візаві тим, що віддав гольову передачу. Крім того, Малчновський міг забивати сам, коли в першій половині матчу влучив у поперечку.

Один з міжнародних філіалів авторитетного британського видання Goal про гру нашого співвітчизника пише в контексті успіху танзанійського нападника Мбвани Саматти, який забив єдиний гол у матчі.

"...Генк виграв після того як Саматта зміг забити на 82-й хвилині, але величезна заслуга в забитому м’ячі належить Руслану Малиновському. Вивірена передача півзахисника з кутового прапорця, яка була "різаною", й направлена на загострення ситуації у воротарському майданчику, стала вирішальною для того щоб гості могли записати в свій актив перемогу..."

Не залишилося осторонь заслуг українця й таке бельгійське ЗМІ, як Sporza: "...Подача зі стандартного положення від Малиновського була сильною, але акцентованою – він знав, що робити, і де має бути його партнер. Таким чином, цей гравець черговий раз довів, що без нього Генк втрачає значну частину свого потенціалу."

Світлина sporza.be

Нападник іспанського клубу Бетіс та збірної України Роман Зозуля останній матч свого клубу проти Спортинга з міста Хіхон (0:0) може записати собі в актив. Так, за 52 хвилини перебування на полі Роман не зміг допомогти своєму колективу переграти суперника й не запам’ятався гостротою біля воріт суперника. Проте Зозуля традиційно виграв багато боротьби, й нерідко був корисним у вмінні віддати своєчасну передачу на партнера. А головне – вперше у період свого іспанського "відрядження" Роман вийшов у стартовому складі Бетиса!  

Авторитетний статистичний портал WhoScored нашого футболіста нагородив оцінкою 6.33. Це далеко не найвищий бал у команді – гірше, на думку аналітиків цього ресурсу, зіграли ще три партнери Романа по табору "вердибланкос".

А от провідне іспанське видання AS гру екс-гравця Дніпра оцінює набагато більш категорично. "…Велике здивування викликало те, що Віктор Санчес включив у стартовий склад Романа Зозулю. Не так давно не вщухали розмови про те, що цей нападник залишить Бетис. Про це було багато чуток на трансферному ринку. Проте ставка на цього гравця в грі проти Спортинга себе відверто не виправдала. Зозуля багато рухався, намагався бути корисним, проте надто часто потрапляв у офсайд, й зробив вельми мало для того, щоб можна було сказати, що як форвард він із своїми завданнями впорався…"

Колега Зозулі по амплуа, що один наш іспанський легіонер і орендований в київського Динамо виконавець, а мова про такого гравця, як Артем Кравець, продовжує "штампувати" матчі в стартовому складі своєї Гранади. Цього разу Артем протистояв захисникам каталонського Еспаньйолу на полі суперника (3:1). На превеликий жаль, цей матч записати собі в актив Кравець не може. Артем програв більшу частину силової й боротьби за позицію, показав себе біля воріт, проте не суперника, а… своєї команди, коли допомагав відбивати атаки опонента.

Після кожної гри Гранади регіональне ЗМІ Granada en Juego завжди підбиває підсумки виступів кожного футболіста "насридів". Не став винятком і поєдинок проти Еспаньйолу. Про гру нашого виконавця журналісти видання висловилися прогнозовано категорично негативно. "…Якщо б він не грав, його відсутності на полі ніхто б і не помітив. Хаос у діях і непідробне бажання допомогти своїй команді – так можна охарактеризувати гру Кравця коротко. А ще – жодного удару в площину воріт суперника за дев'яносто хвилин матчу…"

Світлина elcomercio.com

Новачок турецького Фенербахче Олександр Караваєв продовжує шукати спільну мову з партнерами по команді. У своєму третьому офіційному матчі в складі "канарок" хавбек головного колективу України під орудою Андрія Шевченка відіграв на полі увесь другий тайм. В поєдинку з Башакшехіром у Стамбулі (1:0) Караваєв був традиційно активним і помітним на полі. Незважаючи на отриману в свій пасив жовту картку, Олександр взяв участь у двох епізодах, які могли збільшити перевагу його клубу над візаві.  

Не тільки про ці, а й про інші епізоди за участю нашого футболіста, пише в своєму звіті про матч провідне турецьке видання Milliyet . "…Караваєв знову не розчарував. За його сприяння Фенербахче заробив пенальті, крім того, саме після націленої передачі цього гравця міг забивати Ленс. Наразі поповнення складу цим гравцем виглядає радше як підсилення, а не витрачання грошей на вітер…"

Світлина milliyet.com.tr
Коментарі ()