Головне

Караваєв, як зірка, Кравець, як вбивця. Огляд зарубіжної преси

31.01.2017 15:52 7524 0
Караваєв, як зірка, Кравець, як вбивця. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Туреччини та Іспанії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Команда орендованого у київського Динамо нападника Артема Кравця, а мова про клуб вищого дивізіону чемпіонату Іспанії Гранаду, виграти знову не змогла. На превеликий жаль шанувальників "насридів", у черговому турі Прімери в матчі за участю цього клубу зафіксовано "улюблений" результат цього колективу з початку сезону - поразка. Невдача у матчі з Вільярреалом для Гранади означає подальшу "консервацію" ситуації, за якої цей клуб ділить 19-20-ті позиції у таблиці про ранги.    

Сам Кравець у грі проти "Субмарини" з’явився на полі на 74-й хвилині та запам’ятався небезпечним ударом по воротам супротивника, а також епізодом, у якому його тримав захисник у штрафному майданчику - арбітр мав усі підстави призначати одинадцятиметровий штрафний удар.

То ж не дивно, що регіональне видання Granada en Juego, яке після кожного матчу свого клубу коментує дії усіх гравців команди, які вийшли на поле, гру Артема прокоментувало наступним чином: "...Вбивця. Вийшовши на поле, додав своєму колективу інтенсивності в атаці. У нього било через край бажання пробити у площину воріт суперника. Забезпечив присутність гостей у карній зоні суперника, і навіть завадив небезпеці у штрафному майданчику свого клубу..."

Кравець наполегливо працює на тренуваннях

Колектив іншого Артема, українського захисника німецького клубу Дармштадт, Федецького продовжує "радувати" своїх шанувальників. Цього разу, у межах 18-го ігрового кола чемпіонату вищої ліги Німеччини "лілії" поступилися Кельну на своєму полі із сумним для себе рахунком 1:6. Черговий провальний матч підкреслив драматичне становище цього клубу на дні таблиці про ранги - Дармштадт займає останню, 18-ту позицію, набравши усього дев’ять балів.

Сам Федецький у грі з "козлами" провів на полі всю другу половину матчу, з’явившись на заміну, й у цілому цю гру записати собі в актив може. Хай там як, але на фоні партнерів по команді Артем не виглядав інертним і нерухомим суб’єктом, якому однаково, що робить на полі суперник. Кілька разів Федецькому вдавалося робити непогані передачі на гравців Дармштадта - в цілому Артем був помітний саме у креативних діях ближче до воріт суперника.

Втім, німецька преса не пошкодувала "різок" для всіх футболістів "лілій", і Федецький винятком не став. Хоча регіональне видання Echo дїї нашого гравця прокоментувало стримано: "...З’явився на полі по перерві замість Розенталя, який зі своїми обов’язками не впорався. Федецький мав посилити правий фланг оборони Дармштадту. Цей гравець зміг додати грі команди у захисті дещицю стабільності..."

Провідне й авторитетне суспільно-політичне видання Bild Федецькому виставило п’ятірку (не втомлюємось нагадувати, що у Німеччині найвищий бал - одиниця): "...Його поява на полі з лави запасних мала б призвести до посилення правого флангу Дармшадту. І спочатку це справді спрацювало, проте пізніше, як і всі інші гравці господарів, Федецький потрапив під справжній "каток" у виконанні гостей..."

Спортивний ресурс Spox Артема "нагородив" балом, еквівалентним 4.5. Крім того, журналісти цього видання у жорсткості виразів до виступу нашого футболіста не соромились: "...У Федецького було складне завдання - внести злам у гру своєї команди в другій половині матчу та допомогти відіграти три голи. Проте з жодним із своїх завдань українець впоратися не зміг. У його діях важко помітити бачення гри, жодних якісних змін він не вніс. Очевидно поганий виступ..."

 

У матчі з Кайсеріспором турецький легіонер Фенербахче, півзахисник Олександр Караваєв, з’явився на полі одночасно з таким відомим футболістом, як голландець Робін ван Персі - обидва вийшли на поле на 66-й хвилині. Втім, це його команді не допомогло - хавбек і нападник вийшли за рахунку 1:1, проте за час, що залишився, забивали лише представники Кайсеріспору, причому тричі. Після цієї поразки Фенербахче посідає у таблиці чемпіонату Туреччини четверту позицію, відстаючи від лідера, не так давно знищеного київським Динамо Бешикташу, на дев’ять балів.

Зазначимо, що Олександр також потрапив на обкладинку клубного журналу. Найбільш змістовно гру Караваєва прокоментувало видання Fanatik: "...Спробував створити загострення за рахунок двох прострілів, проте вони були невдалими... За час, протягом якого знаходився на полі, не запам’ятався майже нічим - по суті, цього гравця на полі не було. Як і всієї команди гостей у період останніх двадцяти хвилин..."

Інший українець у країні Хакана Шукюра, а мова про Андрія Блізніченка, у матчі свого Карабюкспора проти Різеспора відіграв 68 хвилин на правому фланзі півзахисту. "Наша" команда супернику поступилася з рахунком 0:1, а сам Андрій свою першу появу у стартовому складі цього клубу "відзначив" кількома неточними передачами у штрафний майданчик візаві та постійними спробами знайти шпарину в обороні суперника через постійні переміщення на інший фланг.

Кореспонденти Milliyet про гру Блізніченка написали у філософському вимірі: "...Створити фурор точно не зміг, проте до його дій на полі наразі треба ставитися поблажливо... Можливо, у наступних матчах все буде значно краще..."

Коментарі ()