Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Сельта - Шахтар 0:1. Вольова перемога "гірників" у Віго

16.02.2017 23:01 12076 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Сельта - Шахтар 0:1. Вольова перемога "гірників" у Віго

Донецький Шахтар здобув свою першу перемогу у поточному розіграші плей-офф Ліги Європи. У першому матчі 1/16 фіналу підопічні Паулу Фонсеки з мінімальним рахунком перемогли іспанську Сельту. Тренер "гірників" випустив свій бойовий склад, не вистачало лише Тараса Степаненка, який відбував дискваліфікацію, а замість нього в опорній зоні вийшов Максим Малишев. Також несподівано в старті вийшов Бланко-Лещук, який міняв травмованого Феррейру.

Щодо самої гри, то виділити якусь команду зі старту було важко. Відсоток володіння м'ячем приблизно рівний, моментів біля обох воріт виникало мало. Перший гострий момент глядачі побачили лише на 16-й хвилині у виконанні гравців Сельти: це Гвідетті та Бонгонда розіграли класну стінку, але останній з вбивчої позиції вже у карному пробив вище воріт П'ятова.

Шахтар відповів лише через 10 хвилин, однак відповів результативно: гравці Сельти обрізалися під час штрафного, після чого "гірники" змогли вийти у гостру контратаку. На фініші атаки Марлос вийшов 1 на 1 на ворота суперника, але влучив у захисника, який в останній момент підставився під удар, втім, першим на добиванні опинився Бланко-Лещук, який увігнав м'яч в порожні ворота іспанського клубу, забивши свій перший гол за Шахтар в офіційних матчах.

Густаво Бланко-Лещук забив перший гол за Шахтар в офіційних матчах. Світлина ФК Шахтар

Після голу Шахтар помітно зарухався краще. Так, 1 на 1 ледь не релізував Фред, цього разу голкіпер Сельти загрозу нівелював. Сельта у свою чергу відповіла двома неточними ударами від Васса та Ронкальї. Під перерву неприємний епізод стався з Дентіньо, який зазнав ушкодження. У другому таймі бразильця таки змінив Коваленко, який гру однозначно не зіпсував. Шахтар у другій половині матчу вирішив грати за рахунком, використовуючи контратаки. Сельта ж логічно пішла відігруватися, але попереду у команди з Віго відверто нічого не виходило.

Господарі поля дуже довго виходили з оборони в атаку, втім, якісь свої моменти. У свою чергу П'ятов і захисники відіграли відмінно, не давши супернику зрівняти рахунок. Шахтар на контратаках також мав кілька моментів, але другий забити "гірникам" так і не вдалося. У Сельти найактивнішим був шведський нападник Джон Гвідетті, але за 7 хвилин до фінального свистка його змінили на Россі, який зовсім загубився на полі.

У результаті Шахтар довів справу до логічного завершення, здобувши важливу перемогу на виїзді. Матч-відповідь між командами відбудеться вже у Харкові, де Шахтар буде виступати в ролі явного фаворита з рахунок гостьового голу.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()