Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шахтар - Сельта 0:2. Фаворит, не фаворит...

23.02.2017 00:58 35906 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шахтар - Сельта 0:2. Фаворит, не фаворит...

Які сподівання були на успішний виступ донецького Шахтаря у Лізі Європи, особливо після гостьової перемоги на Сельтою в 1/16 фіналу турніру, втім, не судилося. Фонсека, як і в першому матчі, виставив найсильнійший наразі склад, зміна лише відбулася у позиції центрального півзахисника, де зі стартових хвилин вийшов Коваленко, змінивший травмованого Дентіньо.

Саме Коваленко і не реалізував перший момент донецького клубу: на 9-й хвилині пішов простріл з правого флангу від Марлоса, де голкіпер Сельти Альварес перед собою невдало відбив м'яч на виході, добивав з другої спроби саме Віктор, але влучив точно у голкіпера. У "кельтів" сильно вирізнявся Яго Аспас, який кілька разів змусив понерувавти П'ятова. Було і кілька гострих моментів, але голкіпер Шахтаря з цими "зазіханнями" впорався на всі 100%.

Так, за три хвилини до завершення 1-го тайму обидва гравці продемонстрували дива майстерності: Аспас з вбивчої позиції пробивав з лінії карного, але Андрій парирував цей постріл на кутовий. Тут міг Шахтар вже "горіти".  Варто і згадати удар Тайсона, ножицями, з місця...Тут вже дива майстерності голкіпера видав Альварес, який перевів гострий удар бразильця з-під поперечки за межі поля. У підсумку на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Світлина ФК Шахтар

У другій половині матчу Шахтар вирішив грати другим номером. Іспанці у свою чергу пішли вперед забивати такий важливий гол - ну наче все логічно. Втім, беззубі атаки Сельти призвели таки до контри від донецького клубу: Ісмаїлі з лівого флангу виконав навіс на Срну, той головою в дотик переправив на Бланко-Лещука, який з метрів 3х не зміг пробити Альвареса. Карма? Чи у Шахтар не має у розпорядженні забивного форварда?

Сельта у відповідь відповіла моментами від того ж Аспаса, але в основний час Андрія нападнику "кельтів" пробити не судилося. Трохи згодом пішов ряд замін, але не він відіграв головну роль. У Шахтаря вийшли Степаненко та Бернард, вони гри не зіпсували,але і особливо не поліпшили. "Епік" стався на вже у доданий до другого тайму час, коли П'ятов порушив правила у власному карному.

Невгамовний Аспас таки домігся свого, спокійно реалізувавши пенальті. Далі на команди чекали додаткові 30 хвилин. 30 хвилин, де Шахтар, на жаль, пропустив ще одну "плюху" у другій 15-хвилинці. За такої гри, "гірники" явно грали до серії 11-метрових, але суперник був проти: на 109-й хвилині пішла подача з кутового, де у карному Кабраль, на жаль, з-під Бланко-Лещука без проблем ударом голови таки вколотив другий, як виявилося, смертельний, "подарунок" для П'ятова. Для Шахтаря відновити паритет не залишилося ні часу, ні сил. Так, Сельта у підсумку вибила нашого останнього представника України в єврокубках.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()