Українська правда

Екс-президент DFВ: Німеччина купила право на проведення ЧС-2006

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2017, 16:28

Німеччина купила право на проведення ЧС-2006.

Про це заявив колишній президент Німецького футбольного союзу (DFB) Тео Цванцігер.

У жовтні 2015 року з'явилася інформація про те, що Німеччина підкупила чотирьох функціонерів ФІФА для отримання права проведення чемпіонату світу.

Комітет з етики ФІФА в березні 2016 відкрив справу стосовно Цванцігера і ще чотирьох осіб у зв'язку з вибором країни-господаря ЧС-2006.

У вересні інший колишній президент DFB Вольфганг Нірсбах на 1 рік був відсторонений від футбольної діяльності.

Повідомлялося також, що у заявочного комітету Німеччини був спеціальний секретний фонд в розмірі 6,7 мільйона євро, призначений для підкупу.

"У 2012 році, до моменту отримання файлів від спортивного агентства ISL, я був упевнений, що чемпіонат світу був переданий Німеччині в рамках чесної конкуренції. З відкриттям цих файлів викупу з великими хабарами, виплаченими за отримання ЧС-2006 в червні-липні 2000 року, я став сумніватися і попросив роз'яснень, чого, на жаль, не відбулося", - повідомив він.

"Мою віру в чистоту заявки Німеччини зруйнували висновки про те, як Німецький футбольний союз через еміра Катару забезпечив чиновнику ФІФА Мохаммеду бін Хаммаму телевізійні права на показ чемпіонату Європи в 2004 році", - зазначив Цвацінгер.

Щодо підкупу, екс-президент Німецького футбольного союзу заявив, що з урахуванням відомих на сьогодні висновків, не може бути двох різних думок.

"З урахуванням відомих на сьогодні висновків, не може бути двох різних думок. Знову історія веде нас до Катару і бін Хаммаму. Він голосував за нас і добув більше голосів. Він вимагав зустрічних платежів, які були обіцяні разом з правами на показ Євро-2004. Це було неприпустимо", - сказав він.

"Корумпована система ФІФА не була зупинена і у випадку з Німеччиною. Звіт юридичної компанії Freshfields? Цей звіт викликає питання. Він не вартий своїх грошей, - сказав Цванцігер, слова якого наводить Трибуна.