Українська правда

Кварцяний: Довелося відверто поговорити з гравцями

Сергей Шемшученко — 16 квітня 2017, 18:39

Волинь могла зіграти краще у матчі УПЛ проти Зірки.

Про це заявив головний тренер луцького клубу Віталій Кварцяний, який поділився своїми враженнями після матчу проти Зірки (1:0).

Після гри ми поговорили з футболістами: вони, звичайно, задоволені перемогою. Але все одно довелось відверто порозмовляти з гравцями, бо кінцівки матчів проходять в нас напружено. В багатьох іграх на останніх хвилинах команда пропускала, тому хвилювались, щоб сьогодні їх робота не була даремною", - зазначив він.

"Ми не хотіли зіпсувати волинянам свято, а навпаки, щоб мить перемоги подвоїла хороший настрій наших вболівальників. Тому за результат дуже переживали тренери, футболісти і всі, хто був на лаві запасних. По грі хочу сказати, що могли зіграти ще краще, та втрачали зовсім не обов’язкові м’ячі", - сказав тренер.

На його думку, можна було більше працювати з м'ячем.

"Можна було працювати більше з м’ячем, дати відпочити гравцям оборони, у яким було багато роботи. Команда суперника грає від оборони, дуже компактна, з характером, відповідальна, команда, яка не любить програвати, має такий командний дух, і грати з ними було дуже важко", - зауважив він.

"З нашого боку було завдання витримати розташування по функціям і діям приблизно 65 на 35: 65% приділити персональній увазі футболістам і зіграти відповідально в обороні та 35% - віддати атаці, конратаці, берегти м’ячі, грати індивідуально на чужій половині поля та на підступах до штрафного", - продовжує Кварцяний.

За його словами, футболісти Волині краще це робили у першому таймі, ніж у другій його половині.

"Наші футболісти краще це робили у першому таймі, ніж у другій його половині. За станом функціональності хлопці готові непогано, а за віком не віповідають своїй такій фізичній розвинутості, тому дійсно приходиться їх заставляти проявляти характер", - сказав тренер Волині.

"Сил не вистачає, а відповідальність велика, тому було трохи браку, і кінцівка була не дуже якісна, але на цьому й формується переспективність гравців", - підкреслив Кварцяний, слова якого наводить прес-служба Волині.