Головне

Ренесанс київського Динамо?.. Підсумки 25-го туру УПЛ

18.04.2017 17:44 2366 0
Ренесанс київського Динамо?.. Підсумки 25-го туру УПЛ

У черговому, сьомому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито непристойно мало голів – всього сім. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог різних клубів. В 25-му ігровому колі було зафіксовано два нічийних результати. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між луганською Зорею та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Після результатів у Олександрії та Луцьку боротьба за місця в Лізі Європи та за право залишитися у вищій лізі чемпіонату України загострилася до краю. Перемоги Чорноморця та Волині над візаві, якими були такі команди, як Олександрія та Зірка, означають, що колектив з Одеси та підопічні Віталія Кварцяного здобули вкрай важливі очки. "Хрестоносці" зуміли піднятися з останнього місця, й тепер відстають від рятівної 10-ї позиції на п’ять очок. В свою чергу, "моряки" тепер набрали 34 бали – стільки ж очок мають "агрономи" Володимира Шарана, на один бал більше в донецького Олімпіка.

Матч туру

Протистояння луганської Зорі та київського Динамо в Запоріжжі не розчарувало. Незважаючи на те, що на двох команди забили всього один гол, поєдинок вийшов насиченим, бойовим та цікавим. Команда Юрія Вернидуба стала першим "серйозним" суперником ДК після того, як колектив під орудою Сергія Реброва перейшов на тактичну побудову з трьома захисниками. Столичний клуб здобув четверту перемогу поспіль, і знову показав змістовну гру. Як відомо, наступним суперником діючого чемпіона буде донецький Шахтар.

Команда туру

Одеський Чорноморець здобув другу перемогу поспіль, й знову змусив говорити про себе як про колектив, який проявив себе якнайкраще. Гра з Олександрією, хоч і вважалася для "моряків" домашньою, пройшла в регіоні з центром у Кропивницькому. Багато в чому команда Шарана супернику поступилася через неготовність футболістів зіграти якісно за "модною" тактичною побудовою з трьома захисниками. Крім того, вже вкотре проявилася нездатність олександрійців збирати волю в кулак в ендшпілі матчів. З десяти останніх голів у ворота цього клубу п’ять були забиті в останню десятихвилинку.

Світлина ФК Чорноморець

Ювіляри туру

Захисник донецького Шахтаря Олександр Кучер та хавбек полтавської Ворскли Павло Ребенок записали на свій рахунок знаменну кількість матчів у вищому дивізіоні чемпіонату України. Гра "гірників" із Олімпіком та поєдинок полтавців із львівськими Карпатами стали для цих футболістів 200-ми у лізі кращих клубів нашої країни. Ювілей меншого масштабу в нападника кропивницької Зірки Олексія Чичикова. У матчі з Волинню 29-річний форвард зіграв у рамках вищої ліги 100-й раз.

Антигерої туру

Команда Романа Санжара не тільки вдруге поспіль програла з рахунком 0:4, але й не знає смаку перемог протягом уже п’яти матчів. З одного з найбільш симпатичних колективів УПЛ, який грає в доволі видовищний футбол, "олімпійці" перетворилися на слабку й вразливу команду, якій важко даються переходи з оборони в атаку й навпаки. Так, дві поспіль розгромні поразки припали на ігри проти Динамо й Шахтаря, проте цей факт аж ніяк не виправдовує безвольну "поведінку" виконавців Санжара на полі.

Цитата туру

По закінченні гри з Олександрією наставник одеського Чорноморця Олександр Бабич дав цікавий коментар. "…Не бачу свою команду в якості претендента на "зону Ліги Європи". Ми вчимося, працюємо, тому до фаворитів себе не відносимо. Готуємося до кожного матчу, а в кінці чемпіонату побачимо, що вийде... Наразі перша шістка розділилася на дві групи, де ясно, що Шахтар буде першим, Динамо — другим, Зорі ж напевне дістанеться третя позиція, а інші три колективи спробують бути якомога вище в турнірній таблиці. Але я не бачу Чорноморець у четвірці. Й я не лукавлю. В п’ятірці — можливо. Проте це не означає, що ми будемо задоволені локальними результатами. Ми спокійного життя нікому не дамо…"

Денис Гармаш. Світлина ФК Динамо Київ

Гравець туру

Хавбек київського Динамо Денис Гармаш став кращим, на нашу думку, футболістом туру, який відбувся напередодні. В активі Дениса єдиний гол в матчі з Зорею й черговий продуктивний матч у складі "біло-синіх". Після того, як "динамівці" перейшли на тактичну побудову 3-4-2-1, Гармаш став чи не ключовим виконавцем своєї команди. В останніх чотирьох матчах ДК цей хавбек не покидає поле без "автографу" в воротах опонента. З луганцями Денис провів свій восьмий гол з початку сезону. Крім того, в активі Гармаша одна результативна передача.

Гол туру

Нападник одеського Чорноморця Дмитро Коркішко записав на свій рахунок краще взяття воріт у ігровому колі, яке подарувало глядачам украй мало забитих м’ячів. Колишній футболіст київського Динамо відгукнувся на подачу партнера в особі Олександра Андрієвського (ще одного гравця з "динамівського" "тіста" – Андрієвський в киян орендований) з кутового прапорця, й із лінії воротарського майданчика в дотик "заніс" м’яча за лінію володінь голкіпера Олександрії Владислава Леванідова.

Коментарі ()