Головне

Смерть і воскресіння інтриги. Підсумки 26-го туру УПЛ

25.04.2017 15:50 2356 0
Смерть і воскресіння інтриги. Підсумки 26-го туру УПЛ

У черговому, восьмому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито дев’ять голів. Шанувальники гри №1 стали свідками шести перемог різних клубів.

У 26-му ігровому колі було нічийних результатів зафіксовано не було. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та донецьким Шахтарем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами 26-го за ліком ігрового кола нашої першості в турнірній таблиці сталися вагомі зміни. Мова про те, що тепер основний фокус уваги вболівальників буде зосереджений на боротьбі команд за третю позицію. Підсумки матчів таких команд, як луганська Зоря, Олександрія, одеський Чорноморець та донецький Олімпік, фактично означили те найцікавіше, що очікую нас аж до завершення поточного сезону. Фактично за "бронзу" тепер сперечатимуться усі четверо – хтось завдяки власним надбанням, а хтось – через вагомі втрати й провали суперника. Наразі Зоря випереджає Олександрію та Чорноморець на чотири бали, а команду Романа Санжара – на шість очок.  

Матч туру

Суперечка найбільш успішних, з 1991-го року, клубів України, яка відбулася на головному стадіоні України, київському НСК "Олімпійський", відверто розчарувала. Київське Динамо та донецький Шахтар запропонували глядачам виставу, лейтмотивом якої був сюжет на тему "одні не можуть, інші – не хочуть…", коли в господарів гра відверто не клеїлася, а гості, відчуваючи свою перевагу, грали за рахунком і з відчуттям переваги. Поразка столичного клубу "закрила" питання майбутнього чемпіона на 99,9% – гандикап Шахтаря знову дорівнює 14-ти очкам.

 

Команда туру

Футболісти одеського Чорноморця не втомлюються приємно дивувати футбольну Україну, й із урахуванням успіхів цього клубу в останніх матчах саме "моряків" можна називати ледь не "хедлайнерами" другого раунду змагань в УПЛ! Третя поспіль мінімальна перемога "чорно-синіх" дозволяє сказати, що наставник команди Олександр Бабич вкотре продемонстрував, що його команда на правильному шляху, а він вміє робити висновки після невдач. Попереду в одеситів ще будуть випробування проти Динамо (двічі) й Шахтаря. Цікаво, що раніше Бабич сказав, що його команда до виступів у Лізі Європи радше неготова.  

Ювіляр туру

В матчі з кропивницькою Зіркою голкіпер Сталі з міста Кам’янське Олександр Бандура провів уже сотий матч у вищій лізі чемпіонатів України. Варто сказати, що в Бандури є потужний конкурент в особі Юрія Паньківа, а "сталеварам" можуть позаздрити багато клубів вищого дивізіону. В черговому матчі свого клубу Бандура зумів уберегти свої ворота "сухими", адже Зірка пробити його володіння не зуміла. В наступному турі Сталь зіграє з Ворсклою, й це буде чи не найцікавіший матч серед команд з другої частини таблиці.

Світлина ФК Чорноморець

Антигерой туру

Не так давно нападник кропивницької Зірки Адерінсола Есеола став героєм протистояння зі своїм колишнім клубом, київським Динамо, коли самотужки пошив у дурні весь захист столичного клубу. Проте в грі проти Сталі габаритний нападник показав свій гірший бік. Вилучення й пасивна гра на вістрі атаки звели нанівець усі зусилля його партнерів, які в меншості пропустили від суперника єдиний гол у матчі. Таким чином, Зірка зазнала другої поразки поспіль.

Цитата туру

Півзахисник київського Динамо Андрій Ярмоленко дав коментар після матчу з донецьким Шахтарем. "…Я ж не Тотті, щоб бути "вільним художником". Роблю те, що говорить тренерський штаб. А креатив... Гравці Шахтаря оборонялись, і знайти якусь шпарину було дуже важко… Я не можу говорити про другий гол – був там офсайд чи ні, я не бачив, проте стосовно першого – в Англії рефері в такому моменті порушення правил не фіксують. Сьогодні було багато спірних моментів, але чомусь усі трактувались в одну сторону…"

Світлина ФК Олександрія

Гравець туру

Нападник одеського Чорноморця Дмитро Коркішко став кращим, на нашу думку, футболістом ігрового кола, яке було зіграно напередодні. Лише Коркішку, серед футболістів інших команд УПЛ, в цьому турі підкорився дубль. Один з голів Дмитро провів з одинадцятиметрового штрафного удару. Це вже шосте взяття воріт Коркішка з початку сезону в рамках вищої ліги чемпіонату нашої країни з початку сезону. Футболіст, який знайшов себе в Одесі, є кращим бомбардиром "моряків". Крім того, на рахунку Коркішка дві результативні передачі.    

Гол туру

Захисник Сталі, футболіст з бразильським паспортом Леандро, став автором кращого, на нашу думку, взяття воріт у 26-му за ліком ігровому колі. Гравець, який досвід виступів у чемпіонаті України вже має, адже раніше захищав кольори київського Арсеналу, забив дуже симпатичний гол у ворота Зірки. На 81-й хвилині протистояння з візаві да Сілва почав гольову атаку на лівому краю штрафного майданчика, за мить м’яч відскочив до нього від партнера по команді, а ще через якусь миттєвість Леандро завдав потужного удару по м’ячу правою в дотик – шкіряний затріпотів у верхньому куті воріт суперника. 

Коментарі ()