Українська правда

Нащадки Металіста планують стати професійним клубом вже у наступному сезоні

Сергей Шемшученко — 12 травня 2017, 12:07

Аматорський клуб Металіст 1925, що був заснований після зникнення з футбольної карти харківского Металіста, на наступний сезон планує заявитися у Другу Лігу чемпіонату України з футболу.

Про це depo.ua заявив генеральний директор Металіста 1925 Володимир Лінке.

"Ми прагнемо тільки вперед і як можна швидше. Плани - повернутися в прем'єр-лігу.

У нас є кілька спонсорів, які люблять футбол. Є клуб уболівальників, і всі фанати, які вступили в нього, вносять членські внески, самі вирішуючи, на що їх витрачають.

Ось недавно було зібрання, на якому вирішили витратитися на екіпіровку. Це все закуплено за гроші харківських уболівальників. У всьому світі, наприклад, у "Барселони", є фан-клуб уболівальників, в якому люди платять внески.

Для початку необхідно заслужити право називатися професіоналами. Є спортивний принцип - ми повинні потрапити в четвірку. Документи на ліцензування ми вже подали. Думаю, ніяких заковик не буде. Якщо на стадіоні грають клуби прем'єр-ліги, які можуть бути до нього питання? Хоча ми ставимо завдання хлопцям тільки виграти чемпіонат любителів.

Безумовно, у нас всі документи готові. У травні чекаємо підтвердження з ФФУ. У нас працюють досвідчені люди, які не один рік працювали в спортивних структурах. Вони знають, що і як. Тому нам вдалося все зробити за буквою закону.

Думаю, в наступному сезоні "Металіст 1925" вже буде виступати в якості професійного клубу", - розповів Лінке.