Українська правда

Globo: ФІФА скасує Кубок Конфедерацій після 2017 року

Сергей Шемшученко — 19 травня 2017, 15:53

ФІФА прийшла до висновку, що подальше проведення Кубку Конфедерацій недоцільне.

Як повідомляє Globo Esporte, подібний висновок був зроблений на щорічному Конгресі організації, яке відбулося минулого тижня у Бахрейні, хоча офіційно рішення ще не прийнято.

З 2001 року Кубок Конфедерацій носив характер тестового турніру напередодні Чемпіонату світу та проходив за рік до нього у країні-господині Мундіалю.

ФІФА розглядає можливість зберегти цей принцип, однак замінити його іншим турніром: або чемпіонатом світу U-20, або новим клубним чемпіонатом світу.

Однією з головних причин можливого скасування Кубку Конфедерацій є проблеми з його проведенням перед двома майбутніми після російського Мундіалю.

ЧС-2022 пройде у Катарі з листопада по грудень через аномально високу температуру у країні влітку, що вже викликає невдоволення європейських клубів, і стикатися з аналогічними труднощами роком раніше у ФІФА не хочуть.

Наступний світовий форум у 2026 році стане першим, у якому візьмуть участь 48 команд. Він пройде, швидше за все, відразу у трьох країнах - США, Мексиці та Канаді, тому проведення тестового турніру матиме мало сенсу.

Втрачають інтерес до практично товариського турніру і національні збірні, інформує Sportarena.com.

Нагадаємо, Німеччина та Чилі зіграють в одній групі на Кубку конфедерацій-2017.