Українська правда

У Динамо пояснили, що не будуть грати в Маріуполі через питання безпеки

Сергей Шемшученко — 6 червня 2017, 16:47

У київському Динамо пояснили, чому команда не збирається грати матчі УПЛ в Маріуполі з Іллічівцем.

"У зв'язку з критичними публікаціями на адресу "Динамо" в деяких ЗМІ, хочу прокоментувати нашу позицію щодо майбутніх матчів сезону 2017/18 у Маріуполі.

На даний момент ми вважаємо неможливим проведення ігор нашого клубу в Маріуполі.

Причина полягає в тому, що на сьогодні з жодного боку - ані УПЛ з ФФУ, ані місцевої влади - не були надані не лише мінімальні гарантії, але навіть спільне бачення підходів для забезпечення безпеки вболівальників та футболістів.

У такому серйозному питанні ми не можемо покладатися на "аргументи" рівня: перша ліга якось грала, "Тернопіль" з "Оболонню" приїжджали...

Підкреслюю: ми з радістю зіграємо в Маріуполі, в цьому прекрасному українському місті. Але для цього у нас має бути цілковита впевненість у безпеці вболівальників і футболістів. У даному випадку мова йде про здоров'я і, можливо, життя людей.

Ми повинні побачити, що в Маріуполі ведеться вся необхідна робота по забезпеченню безпеки, а ФФУ і УПЛ цілком розуміють покладену на них відповідальність. У цьому випадку наша позиція буде змінена", - цитує віце-президента Динамо Андрія Мандзяновського офіційний сайт Динамо.