Головне

Директор Десни Ушарук: Днями вирішиться доля чернігівського клубу

30.06.2017 18:54 2735 0
Директор Десни Ушарук: Днями вирішиться доля чернігівського клубу

Виконавчий директор Десни Ігор Ушарук розповів про подальші перспективи чернігівського клубу.

Нагадаємо, що саме чернігівський клуб став другим володарем путівки на підвищення у класі, проте у новому сезоні УПЛ замість Десни, яка не отримала атестат, зіграє Верес.

Згодом у ФФУ пояснили, що головною проблемою Десни є прозорість фінансування.

Також була інформація, що ФФУ може оприлюднили атестаційні матеріали Десни та Вереса.

- Ігоре Миколайовичу, Ви вже змирилися, що Десна втратила всі шанси на підвищення у класі?

- Ні, не змирилися. Днями повинна з'явитися достовірна інформація щодо подальшої долі нашого клубу. Поки що все вирішується.

- Після того, як Десні було відмовлено у видачі атестату, у вас справді був щільний зворотний зв'язок з ФФУ?

- Тісного зв'язку з ФФУ у нас не було. Ми просто підготували необхідні документи та віддали куди годиться. От і все.

- Чи не дивує вас той факт, що Сталь, незважаючи на те, що у клубу є заборгованості по заробітній платі перед гравцями, отримала атестат?

- Дивує не тільки Сталь. Багато клубів не виконують елементарних норм регламенту та при цьому отримують атестат на участь в УПЛ. До того ж це відбувається вже не перший рік. Як отримав атестат на участь у Другій лізі СК Дніпро-1? Як бачимо, клуб допустили до змагань. Тому, мене все дивує.

- Чи вважаєте Ви, що футбольні чиновники живуть за принципом "своїм - все, чужим - закон"?

- Так, за таким принципом вони і живуть.

- Коли ходили чутки про зникнення Сталі, то у пресі фігурували імена Десни, а потім луцької Волині. У вас була розмова з представниками ФФУ на тему того, що можете зайняти місце Сталі в УПЛ?

- Ні, такої розмови з ФФУ у мене не було. Ніхто навіть не давав надії.

- Кажуть, що Десна веде переговори про злиття зі Сталлю. Що скажете з цього приводу?

- На сьогоднішній день ніякі переговори ще не велися. У найближчі дні буде більше інформації. Але особисто я не вів ні з ким переговорів, і до мене ніхто не звертався.

- Президент Вереса Олексій Хахльов сказав, що клуб не буде на своєму сайті публікувати офіційні документи. Можете прокоментувати це рішення?

- Тому що бояться! Що вони можуть опублікувати, якщо там одні порушення? На відміну від них, Десна не боїться... До Вереса виникає багато питань. Виявляється, ФФУ стадіони вже не потрібні. До нас рік їздили і дивилися. Так, йшло будівництво, можливо, не так швидко, як їм хотілося. У підсумку сказали: "Так, це не треба". Можна грати у будь-якому іншому місті.

- У середині червня делегація представників ФФУ побувала у Чернігові з робочим візитом. Розкажіть про це докладніше. Чи залишилися чиновники задоволені побаченим?

- Їх не цікавило те, що вони побачили. Вони приїхали з іншою метою. Їхня місія полягала у тому, щоб ще більше звинуватити Десну. А те, що клуб зробив, їм не особливо було потрібно. Вони приїхали, немов за чиїмось завданням, сказати, як все погано.

- Десна заявила про повну готовність пройти незалежний аудит по фінансовій і господарській діяльності. Уже відомо про приблизні терміни цього заходу?

- Аудит повинен відбутися днями. Всі документи вже готові.

- Якщо Десна успішно пройде аудит...

- Ну і що? Клуб для себе пройде цю процедуру. Так, успішно пройде. ФФУ це не треба. Головне, що баланс винесли, а аудит необов'язково. Кого він цікавить? Нікого. Так як і інфраструктура.

- Якщо команда продовжить виступи у Першій лізі, вектор розвитку Десни зміниться?

- Ні. На сьогоднішній день з команди не пішов ні один футболіст. Перед Десною завжди ставилося завдання підвищення у класі. Якщо від нас не йдуть футболісти, то їх все влаштовує.

- Бюджет на наступний сезон уже затверджений?

- В принципі так. Бюджет Десни підвищується у порівнянні з минулим роком. При мені немає документів, щоб назвати конкретну суму. У будь-якому випадку, наш клуб буде посилюватися досвідченими футболістами.

- Команда почне чемпіонат на стадіоні ім. Гагаріна?

- У Першій лізі, звичайно ж, зможе. Без проблем. Ми вже замовили нове табло, робиться ремонт у ложі для преси. Все потихеньку змінюється у кращу сторону. Приїжджав фахівець, який брав участь у реконструкції запасного й основного полів. За його словами, вже через два тижні на новому газоні можна буде грати.

За матеріалами FootBoom

Коментарі ()